Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα , Κέικ
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Φυσικά, αν μας φαίνεται περίεργο το να έχω χωμένη και ζεστή μια φράουλα μέσα στο μπράουνι μου, μπορώ να το ψήσω χωρίς τα φρούτα 2'-3' λιγότερο και να τα προσθέσω από πάνω ή και καθόλου.
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύω κι αφήνω στην άκρη για 2'. Ρίχνω τη βανίλια και τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξω το δεύτερο. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και το κακάο. Προσθέτω το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα κι ανακατεύω ζωηρά να ενωθούν όλα τα υλικά μου.
Στρώνω λαδόχαρτο σε ένα τετράγωνο ταψί. Αφήνω το λαδόχαρτο να εξέχει από το ταψάκι, ώστε να μπορέσω αργότερα να σηκώσω το μπράουνι μου. Μεταγγίζω την κρέμα που μόλις έφτιαξα στο ταψί, φροντίζοντας να πάει παντού. Κρατάω από το μείγμα του μπράουνι 1 κούπα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το κρεμώδες τυρί της αρεσκείας μου με το κατσικίσιο, να ενσωματωθούν. Προσθέτω τη ζάχαρη κι όταν απορροφηθεί ρίχνω το κροκάδι κι ανακατεύω ζωηρά.
Χύνω τη γέμιση πάνω από το πρώτο μείγμα στο ταψί και καλύπτω με την κρέμα που κράτησα στην κούπα. Με ένα πιρούνι σχηματίζω μια δίνη/σπείρα στο όλο μείγμα ή σχηματίζω ένα κύμα. Πλένω και καθαρίζω τις φράουλες μου. Αν θέλω, μπορώ να κρατήσω το κοτσάνι. Βουτάω τις φράουλες στο μείγμα, αφήνοντας το πάνω μέρος τους να προεξέχει.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 28'. Το μπράουνι μου είναι έτοιμο όταν έχει φουσκώσει ελάχιστα και είναι ακόμη λίγο υγρό στο εσωτερικό του.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!