Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 30'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : ... (ψυγείο)

Σοκολατάκια με πιπέρια

Οι παλιοί λέγανε: "Μην λες κακά λόγια θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα". Εσείς προτιμήστε μια σπιτική σοκολάτα με τα δικά σας... πιπέρια.

~

Αν έχουμε μια μεγάλη φόρμα, φτιάχνουμε σοκολάτα, Αν διαθέτουμε καλούπια για σοκολατάκια, αποκτάμε χειροποίητες μπουκίτσες.

~

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί να φτάσει τους 45°C-47°C. Την κρυώνουμε σε μαρμάρινο, κατά προτίμηση, πάγκο να φτάσει τους 31°C η υγείας και τους 29°C η γάλακτος και η λευκή.

~

Δείτε πώς δουλεύεται η σοκολάτα εδώ, εδώ κι εδώ.

Υλικά
ΣοκολάταΣοκολατάκιαΚουβερτούραΛευκή ΚουβερτούραΛευκή ΣοκολάταΣοκολάτα ΓάλακτοςΠιπέριΠιπέριαΠιπέρι ΚαγιένΚόκκινο ΠιπέριΠράσινο ΠιπέριΜπαχάριαΜπαχαρικάΓλυκάνισος

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη στρώνουμε στους 31°C. Παίρνουμε μια φόρμα σοκολάτας ή μικρότερα καλούπια, τη σκουπίζουμε ελαφρώς με λαδωμένο βαμβάκι, ρίχνουμε πολύ λίγη ποσότητα από τα 2 είδη πιπεριών κι ελάχιστο γλυκάνισο. Αδειάζουμε τα υπόλοιπα πιπέρια, το γλυκάνισο και το καγιέν στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ζωηρά να πάνε παντού τα μπαχάρια και γεμίζουμε τη φόρμα ή τα καλούπια. Χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα με τα χέρια ή στον πάγκο, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα η σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν ξεφορμάρουμε.

Η σοκολάτα πρέπει να είναι πολύ καλά στρωμένη αν θέλουμε να πετύχουμε καλό ξεφορμάρισμα και τέλεια γυαλάδα. Φυσικά μπορούμε αντί για πικρή σοκολάτα, να χρησιμοποιήσουμε γάλακτος ή ό,τι άλλο είδος σοκολάτας θέλουμε.

 

Σχετικές συνταγές

Ταχινόπιτα
Τρουφάκια
Χαλβάς
Απλά... τρούφες!