Συνταγές για γλυκά

Παγωτό γιαούρτι - φράουλα

Συνταγή Παγωτό γιαούρτι - φράουλα

Παγωτό γιαούρτι - φράουλα

Κατηγορία: Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

από το χρήστη: glykatzou

Κρεμώδες, πλούσιο, χορταστικό παγωτό που συνδυάζει τη φράουλα και το αλκοόλ με την υφή του γιαουρτιού.

Υλικά

Διαδικασία

*Μπορώ να αντικαταστήσω το λικέρ μάρκας Pimm's είτε με κόκκινο Βερμούτ είτε με: 1 μέρος Τζιν, 1 μέρος κόκκινο Βερμούτ και 1/2 μέρος πορτοκαλί Κουρακάο.

Αν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω κατεψυγμένες φράουλες, τις αφήνω να ξεπαγώσουν σε ένα μπολ και φυλάω τα υγρά τους. Αν χρησιμοποιήσω φρέσκες, ώριμες φράουλες, τις χοντροκόβω και τις αφήνω για 1 ώρα σε ένα μπολ μαζί με το λικέρ και τη ζάχαρη να τραβήξουν γεύσεις κι αρώματα. Οι φράουλες πριν τις χρησιμοποιήσω στο παγωτό θα πρέπει να έχουν μαλακώσει.

Σε ένα μπολ αναμειγνύω τις φράουλες και τα υγρά τους με το γιαούρτι και το χυμό του λεμονιού. Αν χρησιμοποιήσω κατεψυγμένες φράουλες, προσθέτω σε αυτό το στάδιο τη ζάχαρη και τις πολτοποιώ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, να γίνει το μείγμα όσο το δυνατόν πιο ενιαίο και κρεμώδες. Περνάω το τελικό μείγμα μέσα από σουρωτήρι, ώστε να μην μείνουν καθόλου σποράκια ή κομμάτια που δεν έχουν πολτοποιηθεί.

Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει καλά, πριν το περάσω στην παγωτομηχανή. Εναλλακτικά: Μεταγγίζω το περιεχόμενο σε ένα σκεύος που κάνει να μπει στην κατάψυξη, κατά προτίμηση ρηχό. Αφήνω το σκεύος 1 ώρα στην κατάψυξη, το βγάζω κι ανακατεύω πολύ καλά, να μαλακώσει η κρέμα και να μην πιάσει πάγο. Ξαναβάζω στην κατάψυξη κι επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία 3-4 φορές, κάθε 1 ώρα.

(συνταγή του David Lebowitz)

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Σεμιφρέντο κάστανο

αβγά, κρέμα γάλακτος, κάστανα

Σεμιφρέντο κάστανο

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό. 

~

Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!

 

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, χαλβάς, σουσάμι

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

Ένα παγωτό σπιτικό ή ένα αγορασμένο καλής ποιότητας, που δεν έχει "ταλαιπωρηθεί" ιδιαίτερα, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη από 2 έως 4 μήνες.
"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

σιμιγδάλι, αβγά

"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

Η δόση είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύουμε να ταΐσουμε λόχο ή να διοργανώσουμε παγωτό-πάρτυ, μπορούμε να κάνουμε μικρότερη.
Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

κρασί, γλυκόζη, φράουλα, μέντα

Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

Απολαυστικό σορμπέ με απίθανο χρώμα, υφή και γεύση. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι... Και σε παραλλαγές, φυσικά! ~ Είναι λίγο μπελάς στο φτιάξιμο, αλλά αξίζει τον κόπο.
Σεμιφρέντο φράουλα

αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, φράουλα

Σεμιφρέντο φράουλα

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού. 
Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

φράουλα, ξύδι, κρέμα γάλακτος

Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

Μη σας ξενίζει η ύπαρξη του μπαλσάμικου ξυδιού σε μια γλυκιά συνταγή. Στην προκειμένη, βοηθά στην ένταση της φράουλας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
γρανίτα λεμόνι

λεμόνι

γρανίτα λεμόνι

Ζήτω το λεμόνι. Τέλεια ιδέα για τις καυτές μέρες του θέρους. Ή επειδή έτσι γουστάρετε.
Σορμπέ ανανά

λεμόνι, μέντα, ανανάς

Σορμπέ ανανά

Για ένα πιο εντυπωσιακό κι εξωτικό σερβίρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό του ανανά για το σορμπέ μας, αντί για μπολάκια ή ψηλά ποτήρια.