Συνταγές για γλυκά

μαλακό Pretzel με κανέλα και ζάχαρη

Συνταγή μαλακό Pretzel με κανέλα και ζάχαρη

μαλακό Pretzel με κανέλα και ζάχαρη

Κατηγορία: Finger... Dessert! , Βασικές Ζύμες , Διάφορα

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Μπορώ να γεμίσω τα πρέτσελ μου με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή άλλες γεύσεις.

Υλικά

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ διαλύω στο ζεστό νερό τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω κι αφήνω 5' να αρχίσει να γίνεται αφρός. Κοσκινίζω στον κάδο το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα και το λάδι. Τοποθετώ στο μίξερ τον γάντζο και ξεκινάω το ζύμωμα για 6', μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δε θα κολλά στα τοιχώματα του κάδου. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο μπολ ή τον κάδο του μίξερ, καθαρό, και μεταφέρω το ζυμάρι εκεί. Καλύπτω με μεμβράνη κι αφήνω να διπλασιάσει τον όγκο του για 1 ώρα.

Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνω λαδόχαρτο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το νερό και τη μαγειρική σόδα κι αφήνω να βράσει. Βγάζω τη ζύμη από τον κάδο και τη χωρίζω σε 8 κομμάτια. Φτιάχνω μπαστουνάκια μεσαίου πάχους και τα ρολάρω. Τα διπλώνω, ξεκινώντας από το σχήμα του πέταλου ή του "U" και κατόπιν σταυρώνοντάς τα, ώστε να τους δώσω το παραδοσιακό σχήμα των πρέτσελ. Με προσοχή βουτάω ένα-ένα τα πρέτσελ μέσα στην κατσαρόλα με τη σόδα και τα αφήνω για 30'', να ρουφήξουν. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε λαδόχαρτο ή πιατέλα να στραγγίξουν.

για το πασπάλισμα:

Σε ένα μπολάκι ή πιατάκι αναμειγνύω την κανέλα με τη ζάχαρη. Αραδιάζω τα πρέτσελ στη λαμαρίνα που έχω προετοιμάσει. Τα αλείφω με λίγο λάδι και τα πασπαλίζω με το μείγμα κανέλας-ζάχαρης.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° ή στο max για 13'-16', μέχρι να σκουρύνει η επιφάνεια των πρέτσελ και να είναι έτοιμη να σκάσει. Τα αφήνω να κρυώσουν πριν τα σερβίρω.

~Καλοφάγωτα φυσικά...~
 

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Σου

αβγά

Σου

Στο ζυμάρι όπως και στο ψωμί, ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν το πατάμε κι επανέρχεται στο σχήμα του (είναι αφράτο)!
Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

μπισκότα, βούτυρο

Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

Εξαιρετική, πανεύκολη και πολύ γρήγορη βάση για ένα cheesecake.
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.