Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο , Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Αν δεν έχουμε πετιμέζι ροδιού, μπορούμε να φτιάξουμε βράζοντας το χυμό από τα ρόδια. Απλώς προσέχουμε να αφαιρούμε τον αφρό που μαζεύεται στα τοιχώματα της κατσαρόλας, κατά το βράσιμο. Αν θέλουμε, πριν πήξει προσθέτουμε μερικές κουταλιές ζάχαρη κι ένα σφηνάκι καλό ξύδι.
Στον κάδο του μίξερ ενώνω τη ζάχαρη με το κακάο. Προσθέτω τα κροκάδια και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος τμηματικά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Θα σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα με μυτούλες. Κρυώνω την κρέμα στο ψυγείο για 30'. Μεταφέρω στην παγωτομηχανή και δουλεύω.
Εναλλακτικά: Μεταγγίζω το περιεχόμενο σε ένα σκεύος που κάνει να μπει στην κατάψυξη, κατά προτίμηση ρηχό. Αφήνω το σκεύος 1 ώρα στην κατάψυξη, το βγάζω κι ανακατεύω πολύ καλά, να μαλακώσει η κρέμα και να μην πιάσει πάγο. Ξαναβάζω στην κατάψυξη κι επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία 3-4 φορές, κάθε 1 ώρα.
Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό.
~
Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!