Συνταγές για γλυκά

Παγωτό καραμέλα με καρύδια πεκάν

Συνταγή Παγωτό καραμέλα με καρύδια πεκάν

Παγωτό καραμέλα με καρύδια πεκάν

Κατηγορία: Gourmet Επιδόρπιο , Παγωτά-Γρανίτες-Σορμπέ

από το χρήστη: glykatzou

Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε το έτοιμο παγωτό καραμέλας με τα καραμελωμένα καρύδια. Το φτιάχνουμε και μόνοι μας! Με παγωτομηχανή ή χωρίς.

Υλικά

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο λιώνω το βούτυρο. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη και το αλάτι κι ανακατεύω καλά να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέτω 1 κούπα από την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Αφήνω το μείγμα να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει. Ρίχνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετώ από πάνω ένα σουρωτήρι.

Σε ένα μπολ χτυπάω καλά τα κροκάδια να ασπρίσουν. Προσθέτω σε αυτά μια μικρή ποσότητα από το ζεστό μείγμα κι ανακατεύω ζωηρά. Χύνω κι άλλο ζεστό γάλα στα αβγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως. Μεταφέρω όλο το μείγμα των αβγών πίσω στην κατσαρόλα. Σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά ανακατεύω διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα και να καλύπτει την κουτάλα που χρησιμοποιώ.

Χύνω το ζεστό μείγμα στο σουρωτήρι, πάνω από την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Με μια σπάτουλα ή κουτάλα βοηθάω το μείγμα να χυθεί στο μπολ. Προσθέτω τη βανίλια και το ουίσκυ κι ανακατεύω μέχρι να κρυώσει τελείως όλο το μείγμα. Καλύπτω με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να ακουμπά και την επιφάνιεα της κρέμας, το μπολ και το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει.

Μεταφέρω το μείγμα στη μηχανή του παγωτού και το δουλεύω για 30'. Όση ώρα περιμένω, ετοιμάζω τα βουτυρωμένα καρύδια.

για τα καρύδια:

Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο. Περιχύνω με αυτό τα καρύδια που έχω χοντροκόψει και προσθέτω το αλάτι. Απλώνω τα καρύδια σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω στους 180°C για 10' να καραμελώσουν.

Τα αφήνω να κρυώσουν τελείως, τα προσθέτω στο παγωτό και το μεταφέρω σε ειδικό σκεύος (για την κατάψυξη). Αφήνω το παγωτό στην κατάψυξη να σφίξει καλά.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Σεμιφρέντο κάστανο

αβγά, κρέμα γάλακτος, κάστανα

Σεμιφρέντο κάστανο

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού κι έχοντας ως βάση τους το παγωτό. 

~

Εκτός από τα μαρόν γλασέ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας ξύσμα κουβερτούρας ή ακόμη και κομμάτια μαρέγκας!

 

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος, χαλβάς, σουσάμι

Χειροποίητο παγωτό με χαλβά και καραμέλα!

Ένα παγωτό σπιτικό ή ένα αγορασμένο καλής ποιότητας, που δεν έχει "ταλαιπωρηθεί" ιδιαίτερα, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη από 2 έως 4 μήνες.
"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

σιμιγδάλι, αβγά

"Γλώσσες" (μπισκοτάκια) παγωτού

Η δόση είναι επαγγελματική, οπότε εάν δε σκοπεύουμε να ταΐσουμε λόχο ή να διοργανώσουμε παγωτό-πάρτυ, μπορούμε να κάνουμε μικρότερη.
Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

κρασί, γλυκόζη, φράουλα, μέντα

Σορμπέ φράουλας με κόκκινο κρασί

Απολαυστικό σορμπέ με απίθανο χρώμα, υφή και γεύση. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι... Και σε παραλλαγές, φυσικά! ~ Είναι λίγο μπελάς στο φτιάξιμο, αλλά αξίζει τον κόπο.
Σεμιφρέντο φράουλα

αβγά, γάλα, κρέμα γάλακτος, φράουλα

Σεμιφρέντο φράουλα

Τα γλυκά σεμιφρέντο που είναι ημι-κατεψυγμένα, όπως μαρτυρά η ονομασία τους, φτιάχνονται κατά κανόνα από την ίδια ποσότητα κρέμας γάλακτος και παγωτού. 
Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

φράουλα, ξύδι, κρέμα γάλακτος

Παγωτό φράουλα (χωρίς παγωτομηχανή)

Μη σας ξενίζει η ύπαρξη του μπαλσάμικου ξυδιού σε μια γλυκιά συνταγή. Στην προκειμένη, βοηθά στην ένταση της φράουλας. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
γρανίτα λεμόνι

λεμόνι

γρανίτα λεμόνι

Ζήτω το λεμόνι. Τέλεια ιδέα για τις καυτές μέρες του θέρους. Ή επειδή έτσι γουστάρετε.
Σορμπέ ανανά

λεμόνι, μέντα, ανανάς

Σορμπέ ανανά

Για ένα πιο εντυπωσιακό κι εξωτικό σερβίρισμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό του ανανά για το σορμπέ μας, αντί για μπολάκια ή ψηλά ποτήρια.