Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Διάφορα
από το χρήστη: glykatzou
Αφράτα πτι φουρ τριών ορόφων!
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάω σε μέτρια ταχύτητα για 3΄το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα και τη βανίλια κι ενώνω. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το τζίντζερ και το αλάτι κι ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι, να φύγουν τυχόν γρομπαλάκια. Κατεβάζω την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτω στο μείγμα το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι. Προσθέτω στο όλο μείγμα τα κράνμπερις, το ξύσμα της λευκής σοκολάτας και το ψιλοκομμένα φρουί γλασέ.
Σκεπάζω τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόχαρτο ή χρησιμοποιώ σιλπάτ. Μεταφέρω τη ζύμη στο λαδόχαρτο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'. Αφού ψηθούν τα πτι φουρ μου, τα κόβω σε δισκάκια, χρησιμοποιώντας κουπ πατ ή ένα στενό ποτήρι.
Ανακατεύω το τυρί με την άχνη, το μαλακό βούτυρο και τη βανίλια ζωηρά, να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια κρέμα.
Συναρμολογώ τα πτι φουρ. Με κορνέ ή με ένα κουτάλι στρώνω στο πρώτο δισκάκι την κρέμα. Καλύπτω με το δεύτερο δισκάκι, βάζω κρέμα και τελειώνω με τον... τρίτο όροφο. Επαναλαμβάνω ανά τριάδες τα πτι φουρ.
Σε μια κατσαρόλα λιώνω την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Γλασάρω τα πτι φουρ, επικαλύπτοντάς τα με τη λιωμένη σοκολάτα. Τα αφήνω σε πιατέλα ή λαδόχαρτο να στεγνώσουν.
Τα διακοσμώ με τα κράνμπερις.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!