Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 55'
Σερβίρει : 32 κομμάτια
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : 20'-25' (ψήσιμο)

Σοκολατένιες τρούφες μέντας

Κατηγορία: Finger... Dessert! / Gourmet Επιδόρπιο / Σοκολατάκια

από το χρήστη: Φοίβη

Τα συγκεκριμένα τρουφάκια δεν είναι φτιαγμένα από σοκολάτα, αλλά από το αφράτο μείγμα για μπράουνι. Κρύβονται όμως επιδέξια και πολύ γευστικά κάτω από λευκή σοκολάτα και μέντα. Και αυτό τα κάνει τόσο γκουρμέ!
Υλικά

για την επικάλυψη:

για το πασπάλισμα:

ΣοκολατάκιαGourmet ΣοκολατάκιαΓκουρμέΓκουρμέ ΕπιδόρπιοΓκουρμέ ΣοκολατάκιαGourmetGourmet ΕπιδόρπιοΛάδιΆγλυκο ΚακάοΚακάοΜένταΜέντα ΣοκολάταςΜέντες ΣοκολάταςΣοκολατένιες ΜέντεςΣοκολάτα ΜένταςΛευκή ΣοκολάταΛευκή ΚουβερτούραΛευκή Σοκολάτα ΑμυγδάλουΣοκολάτα ΑμυγδάλουΑμύγδαλαΞηροί ΚαρποίΚαβουρδίζωΚαβούρδισμαΚαβουρδισμένα ΑμύγδαλαΠράσινο Χρώμα ΖαχαροπλαστικήςΧρώμαΧρώμα Ζαχαροπλαστικής

*Καταρχήν, για τα σοκολατάκια μέντας, μπορούμε είτε φυσικά να τα αγοράσουμε είτε να φτιάξουμε μόνοι μας μέντες σοκολάτας, ώστε να ξέρουμε και τι περιέχουν! Όσον αφορά τη λευκή σοκολάτα αμυγδάλου της συνταγής, μπορούμε είτε να την αντικαταστήσουμε με απλή λευκή σοκολάτα είτε και πάλι να τη φτιάξουμε μόνοι μας: Καβουρδίζουμε αμύγδαλα, τα χοντροκόβουμε και τα ενώνουμε μαζί με λιωμένη λευκή σοκολάτα!

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα, το κακάο, το μπέικιν, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά, για περίπου 2'. Χαμηλώνω την ένταση και προσθέτω στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι, μέχρι να απορροφηθεί.

Μεταγγίζω το μείγμα σε ταψί ή σε φόρμα για κέικ, καλά βουτυρωμένα, και καλύπτω με τα σοκολατάκια μέντας, κομμένα σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'-25', μέχρι το μπράουνι που θα προκύψει να είναι στέρεο και όχι τόσο υγρό. Το αφήνω να κρυώσει κάπως.

Με ένα κουτάλι κόβω μπουκιές από το μπράουνι και τις ρολάρω σε στρογγυλά τρουφάκια.
 

για την επικάλυψη:

Σε μπεν μαρί λιώνω τη λευκή σοκολάτα ή τη λευκή σοκολάτα αμυγδάλου. Αν θέλω, μπορώ να ρίξω και μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πράσινο χρώμα, ώστε οι τρούφες μου να φαίνονται κιόλας, πέρα από τη γεύση, πως είναι με μέντα. Ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Βουτάω τις τρούφες στη λευκή σοκολάτα με ένα κουτάλι ή ξύλινο καλαμάκι. Τις αφήνω σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν και να σκληρύνει η σοκολάτα.

για το πασπάλισμα:

Αν θέλω μπορώ να κόψω τρίμματα από τη σοκολάτα μέντας και να γαρνίρω τις τρούφες μου, αφού είναι έτοιμες.

(η συνταγή και η φωτό είναι κοσκινισμένες από το visionsofsugarplum.com)

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές