Κατηγορία: Βασικές Ζύμες , Διάφορα
από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)
Σερβίρετε τις τηγανίτες με σιρόπι από ζάχαρι και νερό ή με γλυκό του κουταλιού, με μέλι ή τις πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη.
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το αλάτι και τη σόδα. Ανακατεύτε το γιαούρτι με τα αβγά και τα προσθέτετε στο μείγμα. Αναμειγνύετε ελαφρά-ελαφρά με τη μαρίζ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο.
Ρίχνετε 1 κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι και το αφήνετε να λιώσει. Ρίχνετε κουταλιές από τον χυλό στο ζεστό τηγάνι και ψήνετε τις τηγανίτες μέχρι να ξανθίνουν.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!