Κατηγορία: Μπισκότα-Κουλουράκια , Διάφορα
από το χρήστη: glykatzou
Πανεύκολη συνταγή που είναι ταυτόχρονα κι ένα πολύ νόστιμο γλυκό.
Σπάω μέσα σε ένα μπολ τα μπισκότα με τα χέρια. Βρέχω με λίγες κουταλιές γάλα τα μπισκότα, τόσο ώστε να παραμένουν μεν τραγανά αλλά να μουσκέψουν ελαφρώς. Στο μίξερ χτυπάω με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3', να αφρατέψει και προσθέτω και το κακάο. Σβήνω το μίξερ και προσθέτω στον κάδο τα μπισκότα. Δουλεύω το μείγμα με τα χέρια, σα να ζυμώνω.
Απλώνω το μείγμα σε λαδόχαρτο, το ρολάρω αν θέλω, αλλιώς δίνω το σχήμα που μωσαϊκού (σα βουναλάκι). Κλείνω καλά το λαδόχαρτο και αφήνω το μωσαϊκό στην κατάψυξη για 2-3, να σφίξει. Απλά και γρήγορα.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!