Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού , Διάφορα , Βασικές Ζύμες
από το χρήστη: fanny-m
Η κλασική μπουγάτσα, ακαταμάχητη όπως πάντα. Ψημένο, λεπτό φύλλο με αφράτη κρέμα μέσα.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 100 ml γάλα. Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά ένα-ένα μαζί με τη ζάχαρη, ώσπου το μείγμα να γίνει λευκό και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ κι αναμειγνύουμε καλά. Σε κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο γάλα (900 ml) και μετά την πρώτη βράση ρίχνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το μείγμα των αβγών στην κατσαρόλα και αναδεύοντας συνεχώς με το σύρμα σιγοβράζουμε μερικά λεπτά ώσπου να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κι αναμειγνύουμε μέχρι να ενωθεί το βούτυρο με την κρέμα μας.
Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ και τα αναμειγνύουμε με τον γάντζο για τις ζύμες επί 10' στη μέτρια ταχύτητα. Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο μας, δουλεύουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο. Φτιάχνουμε δύο μπάλες ζύμης, τις τοποθετούμε σε δύο λεκάνες που έχουμε λαδώσει ελαφρώς, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε επί 1 ώρα να φουσκώσουν.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη, λειαίνουμε και φτιάχνουμε λεπτά φύλλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και στη ζύμη, για το δούλεμα, γαι να μην κολλάει. Κόβουμε τα φύλλα με βρεγμένο μαχαίρι σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια. Ρίχνουμε λίγη κρέμα στην άκρη κάθε κομματιού και ρολάρουμε. Κλείνουμε τις άκρες του ρολού πιέζοντας απαλά με βρεγμένα δάχτυλα ή βάζοντας λίγο νεράκι στη ζύμη και διπλώνουμε για να μην ξεχειλίσει η κρέμα. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C επί 40' περίπου, δηλδή ώσπου να ροδίσει η μπουγάτσα μας.
Μπορούμε να πασπαλίσουμε αν θέλουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη, κανέλα ή και τα δύο!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!