Συνταγές για γλυκά

ζύμη σουκρέ (για τάρτες με φρούτα)

Συνταγή ζύμη σουκρέ (για τάρτες με φρούτα)

ζύμη σουκρέ (για τάρτες με φρούτα)

Κατηγορία: Βασικές Ζύμες

από το χρήστη: glykatzou

Αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άμεσα τη ζύμη σουκρέ, την τυλίγω καλά με μεμβράνη και την αποθηκεύω στο ψυγείο για 1 βδομάδα ή στην κατάψυξη για 1 μήνα.

Υλικά

Διαδικασία

Στο μπλέντερ αλέθω σε σκόνη τα λευκά αμύγδαλα. Κόβω το βούτυρο σε κυβάκια και το ρίχνω στον κάδο του μίξερ. Προσθέτω την άχνη, το αβγό, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, την αμυγδαλόσκονη και το αλάτι και χτυπάω με το φτερό, να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Την τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Αλευρώνω ελαφρώς τον πάγκο μου, βγάζω τη ζύμη και τη δουλεύω για ελάχιστα λεπτά με τα χέρια. Την ανοίγω με τον πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο. Για μεγαλύτερη ευκολία, στρώνω ένα φύλλο σιλπάτ, αν έχω, ή αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο, βάζω τη ζύμη εκεί, σκεπάζω με ένα ακόμη φύλλο λαδόχαρτου κι ανοίγω εκεί πάνω το φύλλο με τον πλάστη. Με αυτό τον τρόπο, θα μεταφέρω εύκολα και χωρίς πρόβλημα το λεπτό φύλλο μέσα στην ταρτιέρα. Φροντίζω να καλύψω και τα τοιχώματα μέχρι επάνω κι αφαιρώ την περιττή ζύμη. Με ένα πιρουνάκι τρυπάω ελαφρά σε διάφορα σημεία τον πάτο ώστε να ψηθεί καλύτερα.

Σκεπάζω το εσωτερικό με μεμβράνη και ρίχνω μέσα ρύζι ή κεραμικά όσπρια.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15'. Αφαιρώ με προσοχή τη μεμβράνη και τα όσπρια και ψήνω ακόμη 15'.

Γεμίζω την τάρτα μου με κρέμα ζαχαροπλαστικής και φρέσκα φρούτα ή ακόμη και με κρέμα πατισερί σε διάφορες γεύσεις! Μπορώ επίσης να φτιάξω κι ατομικά ταρτάκια.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Σου

αβγά

Σου

Στο ζυμάρι όπως και στο ψωμί, ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν το πατάμε κι επανέρχεται στο σχήμα του (είναι αφράτο)!
Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

μπισκότα, βούτυρο

Γρήγορο Παντεσπάνι από μπισκότο

Εξαιρετική, πανεύκολη και πολύ γρήγορη βάση για ένα cheesecake.
Λουκουμαδάκια

αβγά, αλκοόλ, λεμόνι, λάδι, μέλι

Λουκουμαδάκια

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις... δύσκολες ώρες!
Σοκολατένιο παντεσπάνι για τούρτες, κορμούς κλπ.

αβγά, κακάο, λεμόνι

Σοκολατένιο παντεσπάνι για τούρτες, κορμούς κλπ.

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Παντεσπάνι για κορμούς, τούρτες κλπ.

αβγά, λεμόνι

Παντεσπάνι για κορμούς, τούρτες κλπ.

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Παντεσπάνι με σιρόπι! (τρώγεται και σκέτο!)

αβγά, πορτοκάλι, λεμόνι

Παντεσπάνι με σιρόπι! (τρώγεται και σκέτο!)

Από τη δόση αυτή, που είναι μεγάλη, προκύπτουν 2 πάτοι. ~ Το συγκεκριμένο παντεσπάνι τρώγεται και σκέτο!
Βασική Ζύμη τάρτας

πορτοκάλι, αβγό

Βασική Ζύμη τάρτας

Γεμίζω τη ζύμη με ρύζι, για να μη φουσκώσει ο πάτος. Προσέχω πολύ την ώρα που αφαιρώ τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει ρύζι στη ζύμη, γιατί είναι ωμό και πολύ σκληρό. Μπορώ να φυλάξω το ρύζι σε ένα βάζο, για την επόμενη φορά που θα το χρειαστώ.
Ζύμη σαμπλέ (με κακάο)

κακάο, αβγά

Ζύμη σαμπλέ (με κακάο)

Δε χρειάζεται να ανησυχώ: εάν η μεμβράνη που χρησιμοποιώ είναι καλής μάρκας, τότε δεν έχει κίνδυνο να καεί.
~
Όταν αφαιρώ τη μεμβράνη με τα όσπρια από τη ζύμη, στο πρώτο κομμάτι του ψησίματος, προσέχω πώς σηκώνω τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει κάποιο κομμάτι οσπρίου, γιατί είναι πολύ σκληρό.