Συνταγές για γλυκά

κρουασάν με σοκολάτα & πορτοκάλι

Συνταγή κρουασάν με σοκολάτα & πορτοκάλι

κρουασάν με σοκολάτα & πορτοκάλι

Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα

από το χρήστη: glykatzou

Σπιτικά κρουασανάκια, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απολύτως από τα έτοιμα. Τουναντίον...

Υλικά

Διαδικασία

για τη ζύμη:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό στη μεσαία σκάλα για 3' το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα, το γάλα, τη μαγιά, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το αλάτι κι ομογενοποιώ. Χαμηλώνω την ταχύτητα και κοσκινίζω στο μείγμα το αλεύρι.

για τη γέμιση:

Από τα 100γρ. της κουβερτούρας, κρατάω 3-4 κουταλιές και την υπόλοιπη ποσότητα τη ρίχνω μέσα στο μείγμα. Ζυμώνω λίγο με τα χέρια, ώστε να πάνε οι σταγόνες της σοκολάτας παντού. Καλύπτω τον κάδο με μεμβράνη κι αφήνω το μείγμα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί.

για τη συναρμολόγηση:

Αλευρώνω ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας μου και μεταφέρω εδώ τη ζύμη. Την ανοίγω με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα (περίπου 40x60 εκ.). Κόβω με το μαχαίρι κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς και σχηματίζω 6 τρίγωνα. Τυλίγω κάθε ένα κομμάτι, ρολάροντάς το από τη μεγαλύτερη μεριά προς τη μικρότερη. Γυρνάω τις ακρούλες προς τα μέσα, σχηματίζοντας μισοφέγγαρο και τις στερεώνω, αν χρειάζεται με λίγο νεράκι.

Αραδιάζω τα κρουασανάκια στη λαμαρίνα του φούρνου που έχω καλύψει με λαδόχαρτο και τα αφήνω να ξεκουραστούν 30'.

για το άλειμμα:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το αβγό πρόχειρα με ένα πιρούνι, να αφρίσει. Με ένα πινέλο αλείφω την επιφάνεια από τα κρουασάν μου, ώστε να πάρουν χρώμα κατά το ψήσιμο. Πασπαλίζω από πάνω με τις σταγόνες κουβερτούρας που έχω φυλάξει.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'-25', μέχρι να πάρουν ένα ευχάριστο χρώμα τα κρουασανάκια μου.

~γιαμ γιαμ~

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.
Καριόκες... από σπίτι! lol

αβγά, μπισκότα, καρύδια, αλκοόλ

Καριόκες... από σπίτι! lol

Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.

~

Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!

Τηγανίτες  με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

γάλα, μήλο, ελαιόλαδο, τυρί, μαρμελάδα

Τηγανίτες με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό. 

~

Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!