Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 25'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 3
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα (φούρνος)

μπαμπάς δίχως ρούμι (σνιφ)

Κατηγορία: Διάφορα / Gourmet Επιδόρπιο

από το χρήστη: Ορφέας

Ο κλασικός μπαμπάς σε μια πιο γρήγορη και λιγότερο μπελαλίδικη βερσιόν.
Υλικά

για τη ζύμη:

για το σιρόπι:

για τη διακόσμηση:

για την σαντιγί:

Φρέσκα ΦρούταΔυόσμοςΚαρφάκια ΓαρίφαλοΓαρίφαλοΓαρίφαλαΕσπεριδοειδήΦλούδες ΛεμονιούΦλούδες ΠορτοκαλιούΞυλαράκι ΚανέλαςΞυλάκι ΚανέλαςΣιρόπιΒούτυρο ΑγελάδοςΒούτυρο ΑγελάδαςΑγελαδινό ΒούτυροΜαγιάΦρέσκια ΜαγιάΣαντιγύΣαντιγίΣαβαρένGourmet ΕπιδόρπιοGourmetΓκουρμέ ΕπιδόρπιοΓκουρμέΜπαμπάς

για τη ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αβγά και το βούτυρο κι ανακατεύω ζωηρά ή χρησιμοποιώ το μίξερ. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μου, τα μεταφέρω σε ένα πυρίμαχο μπολ, το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και το βάζω στο φούρνο στους 50°C για 10'. Βουτυρώνω μια φόρμα ή φορμάκια, μεταφέρω το ζεστό μείγμα εκεί και το ψήνω στους 170°C για 40'-45΄τουλάχιστον, να διπλασιάσει τον όγκο του.

για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω τη ζάχαρη με το νερό, την κανέλα, τις φλούδες του πορτοκαλιού και του λεμονιού, τα καρφάκια γαρίφαλου, τη βανίλια και τον δυόσμο. Ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις γίνει λείο το σιρόπι μου, μετά από 15', το αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

για τη διακόσμηση:

Κόβω σε κυβάκια τα φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μου.

για την σαντιγί:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί.

για τη συναρμολόγηση:

Με ένα πινέλο περνάω το μπαμπά σε όλες τις του τις μεριές με το κρύο σιρόπι. Γαρνίρω με τη σαντιγί και διακοσμώ με τα κομμένα φρούτα!