Κατηγορία: Διάφορα / Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη: Ορφέας
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αβγά και το βούτυρο κι ανακατεύω ζωηρά ή χρησιμοποιώ το μίξερ. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μου, τα μεταφέρω σε ένα πυρίμαχο μπολ, το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και το βάζω στο φούρνο στους 50°C για 10'. Βουτυρώνω μια φόρμα ή φορμάκια, μεταφέρω το ζεστό μείγμα εκεί και το ψήνω στους 170°C για 40'-45΄τουλάχιστον, να διπλασιάσει τον όγκο του.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω τη ζάχαρη με το νερό, την κανέλα, τις φλούδες του πορτοκαλιού και του λεμονιού, τα καρφάκια γαρίφαλου, τη βανίλια και τον δυόσμο. Ανακατεύω να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις γίνει λείο το σιρόπι μου, μετά από 15', το αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
Κόβω σε κυβάκια τα φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μου.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί.
Με ένα πινέλο περνάω το μπαμπά σε όλες τις του τις μεριές με το κρύο σιρόπι. Γαρνίρω με τη σαντιγί και διακοσμώ με τα κομμένα φρούτα!