Συνταγές για γλυκά

Γλυκός Μπαμπάς

Συνταγή Γλυκός Μπαμπάς

Γλυκός Μπαμπάς

Κατηγορία: Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο

από το χρήστη: Top Chef!

Μπαμπάς με τα όλα του!

Υλικά

Διαδικασία

Διαλύω τον καφέ στο νερό κι ανακατεύω καλά. Παίρνω τα λευκά αμύγδαλα και τα αλέθω σε σκόνη μέσα στο μπλέντερ. Τέλος, θρυμματίζω τα μπισκότα σαβαγιάρ με τα χέρια και τα αλέθω λίγα-λίγα στο μπλέντερ.

για τη ζύμη:

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα μαζί με 3 κ.γλ νερό. Προσθέτω τους κρόκους έναν-έναν, περιμένοντας να απορροφηθεί ο πρώτος πριν ρίξω τον επόμενο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια κι ανακατεύω να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέτω στο μείγμα την υγρή σοκολάτα κι ανακατεύω ζωηρά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ζεσταίνω το μείγμα έως ότου δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα. Φροντίζω όμως να μην πάρει βράση!

Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο, το ρούμι, τον καφέ, την αμυγδαλόσκονη και τα σαβαγιάρ.

Παίρνω τη φόρμα ή το πυρίμαχο μπολ και χωρίς να το βουτυρώσω (!) το γεμίζω με το μείγμα. Μπορώ φυσικά να χρησιμοποιήσω φορμάκια για ατομικούς μπαμπάδες. Αφήνω στο ψυγείο να κρυώσουν καλά για 2-3 ώρες.

Για να ξεφορμάρω τον μπαμπά, περνάω τα τοιχώματα της φόρμας με ένα ίσιο μαχαίρι κι αναποδογυρίζω χρησιμοποιώντας μια πιατέλα. Μπορώ να βουτήξω τη φόρμα σε καυτό νερό για να βγει πιο εύκολα.

για τη σαντιγί:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω πρώτα λίγο την κρέμα γάλακτος, προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω σε σαντιγί. Γαρνίρω τον μπαμπά με πλούσιες στρώσεις σαντιγί.

για τη διακόσμηση:

Διακοσμώ το γλυκό μου είτε με φρέσκα κεράσια είτε με κεράσια μαρασκίνο είτε με διάφορα φρούτα, κομμένα σε κυβάκια και φέτες.

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
Κρυσταλλωμένα ανθάκια & πέταλα

αβγά, λουλούδια

Κρυσταλλωμένα ανθάκια & πέταλα

Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!

~

Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 

Κρυσταλλωμένα άνθη για διακόσμηση

λουλούδια

Κρυσταλλωμένα άνθη για διακόσμηση

 

Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!

~

Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς. 

Cheesecake με άρωμα lime - Η έκπληξη!

αβγά, lime, μπισκότα, τυρί, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι

Cheesecake με άρωμα lime - Η έκπληξη!

Ιδιαίτερα αρωματικό cheesecake που είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο, αξίζει όμως ασυζητητί τον κόπο. Εάν το φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να το ξανακάνετε. 

~

Το ανακάλυψα παλιότερα στο Internet, όταν ήθελα να τολμήσω ένα γλυκό με λεμόνι lime και τη βρήκα τη συνταγή γραμμένη στα Αγγλικά. Τελικά ανακαλύπτεις όντως διαμαντάκια εδώ μέσα!

~

Το έχω αποτολμήσει σε διαφορετικούς φούρνους, όπου έπρεπε να προσέξω την ένταση της θερμοκρασίας ή πήγαινα στα τυφλά, αλλά κάθε φορά ήταν... νικητήρια. 

Μαρέγκες κακάκο της υψηλής κοινωνίας!

αβγά, κρέμα γάλακτος, τυρί, βατόμουρα, λουλούδια

Μαρέγκες κακάκο της υψηλής κοινωνίας!

Εντυπωσιακές μπουκιές με ομορφαίνουν το τραπέζι και μπορείτε να τις απολαύσετε και solo αλλά και ως συνοδευτικό με το τσάι ή τον καφέ.
Μπισκότα με παγωτό και ζαχαρωμένα βατόμουρα

αβγά, παγωτό, βατόμουρα

Μπισκότα με παγωτό και ζαχαρωμένα βατόμουρα

Εντυπωσιακές μπουκιές με ομορφαίνουν το τραπέζι και μπορείτε να τις απολαύσετε και solo αλλά και ως συνοδευτικό με το τσάι ή τον καφέ.
Κεράσι στο... τηγάνι

αβγά, γάλα, κεράσι, λάδι, κρέμα γάλακτος, λικέρ

Κεράσι στο... τηγάνι

Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!

~

Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.