Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 1 ώρα
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : -

σοκολατάκια με κονιάκ και μαρασκίνο (βασική συνταγή)

Κατηγορία: Σοκολατάκια

από το χρήστη: Φοίβη

Φροντίζω να πλάσω αρκετά γρήγορα τα σοκολατάκια μου, διότι η κουβερτούρα όση ώρα μένει στεγνώνει και θα σκληρύνει.

~

Έχω αρκετό καιρό να φτιάξω τέτοια σοκολατάκια, γιατί πραγματικά παίρνει πολύ ώρα. Θυμάμαι όμως ότι την τελευταία φορά, είχα ρίξει στην κουβερτούρα λικέρ ιρλανδέζικης κρέμας (κοινώς Bailey's) και είχα χρησιμοποιήσει μαρασκίνο για το εσωτερικό. Και ήταν... μούρλια!

~

Κάθε κακαόδεντρο βγάζει μονάχα 2,5 κιλά σοκολάτας!

 

Υλικά
Στρώσιμο ΣοκολάταςΚερασάκια ΜαρασκίνοΚερασάκιαΑλκοόλΛικέρΚονιάκΣοκολάτα ΓάλακτοςΚουβερτούραΣοκολατάκια

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα ή τη σοκολάτα γάλακτος στους 45°C-47°C. Κρατάω τα 250γρ. στην κατσαρόλα και την υπόλοιπη σοκολάτα τη "στρώνω" στον πάγκο της κουζίνας μου. Δουλεύω με μια ίσια σπάτουλα, να κατέβει η θερμοκρασία στους 31°C για την κουβερτούρα και στους 29°C αν χρησιμοποιώ γάλακτος. Συγκεντρώνω τη σοκολάτα και τη βάζω πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτω αν θέλω κονιάκ ή λικέρ, όσο θέλω κι επίσης γεμίζω τα σοκολατάκια κατά το πλάσιμο (μπαλίτσες) με κερασάκια μαρασκίνο. Αφήνω στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα.

Τοποθετώ κάθε σοκολατάκι σε χάρτινο θηκάκι κι αποθηκεύω κατά προτίμηση εκτός ψυγείου, σε μεταλλικό κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Σημείωση: Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να φτιάξω σπιτικά σοκολατάκια χωρίς να "στρώσω" την κουβερτούρα. Απλώς θα βγει θαμπή και όχι λεία και γυαλιστερή. Ε και?!

Σχετικές συνταγές

Τρουφάκια
Απλά... τρούφες!
Σοκολατάκια φράουλας
Σοκολατάκια με marzipan