Συνταγές για γλυκά

σοκολατάκια με κονιάκ και μαρασκίνο (βασική συνταγή)

Συνταγή σοκολατάκια με κονιάκ και μαρασκίνο (βασική συνταγή)

σοκολατάκια με κονιάκ και μαρασκίνο (βασική συνταγή)

Κατηγορία: Σοκολατάκια

από το χρήστη: Φοίβη

Φροντίζω να πλάσω αρκετά γρήγορα τα σοκολατάκια μου, διότι η κουβερτούρα όση ώρα μένει στεγνώνει και θα σκληρύνει.

~

Έχω αρκετό καιρό να φτιάξω τέτοια σοκολατάκια, γιατί πραγματικά παίρνει πολύ ώρα. Θυμάμαι όμως ότι την τελευταία φορά, είχα ρίξει στην κουβερτούρα λικέρ ιρλανδέζικης κρέμας (κοινώς Bailey's) και είχα χρησιμοποιήσει μαρασκίνο για το εσωτερικό. Και ήταν... μούρλια!

~

Κάθε κακαόδεντρο βγάζει μονάχα 2,5 κιλά σοκολάτας!

 

Υλικά

Διαδικασία

Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα ή τη σοκολάτα γάλακτος στους 45°C-47°C. Κρατάω τα 250γρ. στην κατσαρόλα και την υπόλοιπη σοκολάτα τη "στρώνω" στον πάγκο της κουζίνας μου. Δουλεύω με μια ίσια σπάτουλα, να κατέβει η θερμοκρασία στους 31°C για την κουβερτούρα και στους 29°C αν χρησιμοποιώ γάλακτος. Συγκεντρώνω τη σοκολάτα και τη βάζω πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτω αν θέλω κονιάκ ή λικέρ, όσο θέλω κι επίσης γεμίζω τα σοκολατάκια κατά το πλάσιμο (μπαλίτσες) με κερασάκια μαρασκίνο. Αφήνω στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα.

Τοποθετώ κάθε σοκολατάκι σε χάρτινο θηκάκι κι αποθηκεύω κατά προτίμηση εκτός ψυγείου, σε μεταλλικό κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Σημείωση: Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να φτιάξω σπιτικά σοκολατάκια χωρίς να "στρώσω" την κουβερτούρα. Απλώς θα βγει θαμπή και όχι λεία και γυαλιστερή. Ε και?!

Σχετικές συνταγές

Σοκολατάκια με μπαχάρια!

κουβερτούρα, κακάο, καρύδια, μπισκότα, αλκοόλ, γαρίφαλο, τρουφάκια

Σοκολατάκια με μπαχάρια!

Τα σοκολατάκια, επειδή περιέχουν βούτυρο, διατηρούνται στο ψυγείο. Οπότε τα βγάζω μόνο όταν έρχεται η ώρα να τρατάρω τους καλεσμένους μου!
μπαστουνάκια σοκολάτα-λεμόνι...

σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα, πορτοκάλι, λεμόνι, αμύγδαλα

μπαστουνάκια σοκολάτα-λεμόνι...

Ωραιότατες γλυκές μπουκίτσες, τις οποίες μπορείτε και να χαρίσετε μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί!
σοκολατάκια κροκάν! γιαμ γιαμ...

αμύγδαλα, λεμόνι, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, λικέρ

σοκολατάκια κροκάν! γιαμ γιαμ...

Απίστευτα νόστιμες μπουκίτσες με τις οποίες μπορούμε να στολίσουμε μια πιατέλα ή να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας!
Σοκολατάκια μανταρίνι... Μύρισε!

μανταρίνι, καρύδια, φρυγανιά

Σοκολατάκια μανταρίνι... Μύρισε!

Παιχνιδιάρικο γλυκό, που είναι λιγάκι μπελάς, όμως αξίζει τον κόπο. Μπορούμε να φτιάξουμε τα σοκολατάκια μαζί με τα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε!

~

Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε μερικά σοκολατάκια σε ένα κουτί με μια κορδέλα και να τα χαρίσουμε. 

Απλά... τρούφες!

αβγά, αλκοόλ, φουντούκια, τρουφάκια

Απλά... τρούφες!

Η ποσότητα που σας δίνω είναι μικρή, οπότε εάν σκοπεύετε να... ταΐσετε λαό, αυξήστε την!

~

Αν και χρονοβόρος μπελάς το να φτιάξεις ένα προς ένα τα σοκολατάκια, έχει την πλάκα του και φυσικά, την αποζημίωσή του!

Σοκολατάκια φράουλας

λευκή σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, γάλα, αλκοόλ, φράουλα

Σοκολατάκια φράουλας

Κανονικά, θα πρέπει να στρώσετε τη σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας και να τη δουλέψετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και η κουβερτούρα να γυαλίσει και να είναι πηχτή. Μπορείτε όμως και να παραβλέψετε αυτό το βήμα. Απλώς τα σοκολατάκια σας δε θα είναι τόσο γυαλιστερά ή καλοδουλεμένη η κουβερτούρα τους.

~

Πεντανόστιμα σοκολατάκια με γέμιση φράουλα, ιδανικά και για να τα χαρίσετε αλλά και για να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας!

~

Για να τα φτιάξετε, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε φόρμα για σοκολατάκια.

Σοκολατάκια με marzipan

αμύγδαλα, αβγά, λεμόνι, λευκή σοκολάτα

Σοκολατάκια με marzipan

Αν δε βρίσκω αποφλοιωμένα αμύγδαλα, μπορώ να μουλιάσω σε καυτό νερό τα κλασικά αμύγδαλα και να αφαιρέσω εύκολα και γρήγορα τη φλούδα μόνος.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη, τουναντίον. Απλώς, όπως όλα τα σοκολατάκια, θέλει υπομονή στο πλάσιμο. Γι'αυτό σας συνιστώ να σχηματίσετε πολύ μικρά μπαλάκια με το μείγμα, μια και όταν επικαλυφθούν με τη λευκή σοκολάτα και την άχνη, θα γίνουν πιο μεγάλα.
~
Προσωπικά φύλαξα τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί φοβήθηκα τη σοκολάτα. Μετά από 2 μέρες έγιναν και πιο σφιχτά και πιο νόστιμα!