Κατηγορία: Καλλιτεχνική Ζαχαροπλαστική , Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: NickyL
Ένα γλάσο ζάχαρης-καθρέφτης για πτι-φουρ και cakes.
~
Το γλάσο σατινέ θα πρέπει να είναι ρευστό, ώστε να καλύψει ωραία το γλυκό σας. Όπως είναι και η γκανάς.
Στο μπλέντερ τρίβουμε την άχνη ζάχαρη. Ετοιμάζουμε ένα μπαιν-μαρί. Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά. Φροντίζουμε να εφαρμόζει καλά το σκεύος και να μην ακουμπάει απευθείας στο νερό. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά κι ανακατεύουμε γρήγορα με αβγογδάρτη, να ομογενοποιηθούν. Προσοχή να μην βράσουν (απλά να ζεσταθούν), γιατί θα θαμπώσει το γλάσο.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε 5'-10' να κρυώσει λίγο και το χρησιμοποιούμε. Μην το αφήσετε πολύ ώρα, γιατί θα σφίξει κι αν το ξαναζεστάνετε μπορεί να θαμπώσει.
Σημαντικό:Αφού το χρησιμοποιήσουμε, αφήνουμε τα γλυκά μας σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο, χωρίς να τα μετακινήσετε. γιατί θα ραγίσει.
Το αβγόγλασο, όπως καταδεικνύει και το όνομά του, είναι γλάσο πανεύκολο, φτιαγμένο από αβγό. Για την ακρίβεια ασπράδι αβγού.
~
Είναι ιδιαίτερα βολικό, γιατί φτιάχνοντάς το και χρησιμοποιώντας απλώς ένα κορνέ, μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες ακόμη και... πασχαλινά αβγά!