Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 5'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : -

λευκό γλάσο σατινέ

Ένα γλάσο ζάχαρης-καθρέφτης για πτι-φουρ και cakes.

~

Το γλάσο σατινέ θα πρέπει να είναι ρευστό, ώστε να καλύψει ωραία το γλυκό σας. Όπως είναι και  η γκανάς.

Υλικά
Καλλιτεχνική ΖαχαροπλαστικήΔιακοσμητική ΖαχαροπλαστικήΔιακόσμησηΧρώμα ΖαχαροπλαστικήςΓλυκόζηΕπικάλυψη ΓλυκώνΕπικάλυψηΕπικαλύψειςΒασική ΣυνταγήΒασικό ΓλάσοΓλάσο ΣατινέΓλάσο ΖάχαρηςΓλάσο

Στο μπλέντερ τρίβουμε την άχνη ζάχαρη. Ετοιμάζουμε ένα μπαιν-μαρί. Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά. Φροντίζουμε να εφαρμόζει καλά το σκεύος και να μην ακουμπάει απευθείας στο νερό. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά κι ανακατεύουμε γρήγορα με αβγογδάρτη, να ομογενοποιηθούν. Προσοχή να μην βράσουν (απλά να ζεσταθούν), γιατί θα θαμπώσει το γλάσο.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε 5'-10' να κρυώσει λίγο και το χρησιμοποιούμε. Μην το αφήσετε πολύ ώρα, γιατί θα σφίξει κι αν το ξαναζεστάνετε μπορεί να θαμπώσει.

Σημαντικό:Αφού το χρησιμοποιήσουμε, αφήνουμε τα γλυκά μας σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο, χωρίς να τα μετακινήσετε. γιατί θα ραγίσει.

 

Σχετικές συνταγές

ΓΛΑΣΣΟ για ΚΕΪΚ
Σιρόπι λεμονιού
Γλάσο πορτοκαλιού
Καραμέλα!
γλάσο βανίλιας