Συνταγές για γλυκά

καραμελωμένο τζίντζερ

Συνταγή καραμελωμένο τζίντζερ

καραμελωμένο τζίντζερ

Κατηγορία: Διάφορα

από το χρήστη: Φοίβη

Οι καραμελωμένες πιπερόριζες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες ζύμες, όπως π.χ. σε μπισκότα, αλλά και σε μείγματα παγωτού.

Υλικά

Διαδικασία

Αφού καθαρίσω την πιπερόριζα, την κόβω σε όσο πιο λεπτές φέτες γίνεται. Παίρνω μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ρίχνω μέσα το τζίντζερ και προσθέτω τόσο νερό, όσο να το καλύψει τελείως. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά κι αφήνω την πιπερόριζα να σιγοβράσει για 10'. Στραγγίζω το νερό κι επαναλαμβάνω όλη τη διαδικασία του βρασμού από την αρχή, ώστε να μαλακώσει καλά η πιπερόριζα.

Αφού στραγγίσω για δεύτερη φορά το τζίντζερ, στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη, το νερό (1 λίτρο), την πρέζα αλατιού και τις μαλακωμένες φέτες τζίντζερ. Βράζω όλο το μείγμα μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει τους 106°C.

Αν δεν έχω θερμόμετρο: Παρατηρώ το μείγμα κι όταν η πυκνότητά του θυμίζει αραιωμένο μέλι, είναι έτοιμο. 

Κατεβάζω από τη φωτιά κι αφήνω το μείγμα (μέσα στο υγρά του) να κρυώσει για 1 βράδυ. Αποθηκεύω την πιπερόριζα μαζί με το σιρόπι της σε βαζάκια. Αν θέλω ((δεύτερος τρόπος), μπορώ σε αυτή τη φάση να στραγγίσω το τζίντζερ, να το πασπαλίσω όσο είναι καυτό με μπόλικη ζάχαρη και να το αραδιάσω πάνω σε λαδόχαρτο. Ξανά, αφήνοντάς το για 1 βράδυ να στεγνώσει σχετικά.

Αν αποθηκεύσω τελικά το τζίντζερ με τα υγρά του, το αφήνω στο ψυγείο και διατηρείται για 1 ολόκληρο χρόνο! Αν σκοπεύω από την αρχή να το πασπαλίσω με τη ζάχαρη (δεύτερος τρόπος), προσθέτω στο σημείο που βράζω το τζίντζερ με τη ζάχαρη, το λίτρο νερού και το αλάτι ΣΥΝ 2 κ.σ. σιρόπι καλαμποκιού ή τη γλυκόζη! Σε αυτή την περίπτωση κι αφού ολοκληρώσω τη διαδικασία, αποθηκεύω τα καραμελωμένα τζίντζερ σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετούς μήνες!

~δοκίμασέ το!~

 

 

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.
Καριόκες... από σπίτι! lol

αβγά, μπισκότα, καρύδια, αλκοόλ

Καριόκες... από σπίτι! lol

Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.

~

Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!

Τηγανίτες  με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

γάλα, μήλο, ελαιόλαδο, τυρί, μαρμελάδα

Τηγανίτες με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό. 

~

Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!