Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 1 ώρα και 15'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : 40'-45' (φούρνος)

ΚΑΝΤΑΪΦΙ σιροπιαστό

Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Το αγαπημένο μας σιροπιαστό με κατανοητό τρόπο. Σε φωνάζει στην κουζίνα! Αν όχι για να το φτιάξεις... για να το καταβροχθίσεις σίγουρα!

 

Υλικά

για τη γέμιση:

για το φύλλο:

για το σιρόπι:

Φρέσκα ΦρούταΦρούταΛεμόνιΠορτοκάλιΞύσμα ΛεμονιούΧυμός ΛεμονιούΧυμόςΠρόβειο ΒούτυροΦύλλοΞύσμα ΠορτοκαλιούΞύσμαΦρυγανιάΑποφλοιωμένα ΑμύγδαλαΚαρύδιαΚαρυδόψιχαΑμύγδαλαΑμυγδαλόψιχαΓέμισηΦύλλο ΚανταΐφιΦύλλο Για ΚανταΐφιΚανταΐφιΓλυκό Του ΤαψιούΓλυκό ΤαψιούΓλυκά ΤαψιούΑνατολίτικα ΓλυκάΑνατολίτικοΑνατολίτικαΣιροπιαστόΣιροπιαστάΣιρόπι

για τη γέμιση:

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, προσθέτετε ανακατεύοντας την αμυγδαλόψιχα (ή καρυδόψιχα), τη φρυγανιά, την κανέλα και το νερό. Ρίχνετε προαιρετικά λίγη τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού.

για το φύλλο:

Χωρίζετε το κανταΐφι σε 30 ίσα μέρη. Βάζετε στην άκρη του καθενός από μια κουταλιά γέμιση και τα τυλίγετε, έτσι ώστε να μείνει η γέμιση στο εσωτερικό και να πάρουν ωοειδές σχήμα. Τα βάζετε στη σειρά σε ταψί βουτυρωμένο και τα περιχύνετε με το βούτυρο, λιωμένο.

Ψήνετε τα κανταΐφια σε μέτριο φούρνο, στους 175°C για 40'-45'. 

για το σιρόπι:

Βράζετε για 5' τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού με λίγη φλούδα. Ρίχνετε το σιρόπι ζεστό στα κανταΐφια και τα σκεπάζετε για να μαλακώσουν με τον ατμό που θα δημιουργηθεί.

~γιαμ γιαμ~

Σχετικές συνταγές