Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 2 ώρες
Σερβίρει : 8
Ζαχαρονόμος : 4
Δοκιμασμένη : Ναι
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα (φούρνος)

Ραβανί

Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

από το χρήστη: azzam

tip: Το ραβανί πρέπει να είναι ζεστό και το σιρόπι μου χλιαρό. Αν είναι μικρό το ταψί μου, ρίχνω από πάνω το σιρόπι και μετά κόβω σε κομμάτια. Αν έχω μεγάλο ταψί, μπορώ από την αρχή να χαράξω τα κομμάτια και μετά να σιροπιάσω.
Υλικά

για το ραβανί:

για το σιρόπι:

Γλυκά ΤαψιούΑνατολίτικαΡαβανίΣιροπιαστά

για το ραβανί:

Χωρίζουμε τα αβγά. Χτυπάμε τα ασπράδια με την άχνη να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτω τα κροκάδια, ρίχνω το λάδι σιγά-σιγά στη χαμηλή ταχύτητα, συνεχίζω με το γάλα και στο τέλος βάζω και τα υπόλοιπα υλικά μου. Κλείνω το μίξερ κι ανακατεύω με μια σπάτουλα. Βουτυρώνω κι αλευρώνω ένα ταψί. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.

για το σιρόπι:

Βράζω το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και στο τέλος, όταν έχει πάρει βράση, προσθέτω τη γλυκόζη για να μη ζαχαρώσει. Προσθέτω το λεμόνι να πάρει άρωμα. Αφήνω να πάρει μια βράση και κατεβάζω από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει λίγο. Σιροπιάζω, όταν το ραβανί μου είναι ζεστό και το σιρόπι χλιαρό.

~Δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές