Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 45'
Σερβίρει : 20-25 κομμάτια
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα (φούρνος)

Κανταΐφι

Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

από το χρήστη: thomi

Στο σιρόπι μου χρησιμοποιώ εκτός από τη ζάχαρη τη γλυκόζη, για να γίνει πιο γυαλιστερό και ρευστό το σιρόπι!

Υλικά

για το φύλλο:

για το βουτύρωμα:

για το σιρόπι:

ΣιροπιαστάΓλυκά ΤαψιούΑμύγδαλαΣιρόπιΑνατολίτικα ΓλυκάΦύλλο

Στο μπλέντερ σπάμε τα αμύγδαλα σε μικρότερα κομμάτια (όχι σκόνη!). Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα κουταλάκι τα αμύγδαλα με την κανέλα. Στον πάγκο μας φέρνουμε μισή χούφτα κανταΐφι, το ανοίγουμε και στρώνουμε με το χέρι μικρή ποσότητα από το αμύγδαλο με την κανέλα μας. Τυλίγουμε το κανταΐφι σε ρολό και παράλληλα κλείνουμε και τις άκρες του φύλλου και τις φέρνουμε προς το εσωτερικό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλη μας τη δόση. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί (αβουτύρωτο!), το ένα δίπλα στο άλλο. 

για το βουτύρωμα:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε και ζεσταίνουμε το βούτυρο, χωρίς όμως να το αφήσουμε να κάψει. Περιχύνουμε το ταψί μας με μια κουτάλα, χωρίς να τσιγκουνευτούμε το βούτυρο! Δε χρειάζεται να ανησυχούμε, αφού μετά θα στραγγίσουμε όλο το περίσσευμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50'-60'. Βεβαιωνόμαστε ότι το κανταΐφι μας έχει ψηθεί. Θα πρέπει να έχει ροδίσει το φύλλο. Αφού ψηθεί το γλυκό, αναποδογυρίζουμε ελαφρώς και με προσοχή το ταψί, ώστε να στραγγίσουμε το κανταΐφι από το πλεονάζον βούτυρο. 

για το σιρόπιασμα:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας να γίνει διάφανο το σιρόπι. Περιχύνουμε το κανταΐφι, όταν είναι και το σιρόπι αλλά και το γλυκό μου ζεστά. Έτσι θα γίνει πιο τραγανό!

Σχετικές συνταγές