Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 40'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 5
Χρόνος αναμονής : 1 ώρα (φούρνος)

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ

Κατηγορία: Σιροπιαστά-Γλυκά ταψιού

από το χρήστη: γιαγιά (χι χι)

Διαφορετική εκδοχή του κλασικού κανταΐφιού, από τα Ιωάννινα. Εδώ, τα μαλλιά του κανταΐφιού "παντρεύονται" με το φύλλο για μπακλαβά κι όλα μοιάζουν πιο σίγουρα!
Υλικά

για το κανταΐφι:

για το σιρόπι:

ΚανταΐφιΦύλλο Για ΚανταΐφιΦύλλο ΚανταΐφιΦύλλοΦύλλο ΜπακλαβάΦύλλο Για ΜπακλαβάΣιρόπιΣιροπιαστάΣιροπιαστόΓλυκά ΤαψιούΓλυκό ΤαψιούΓλυκό Του ΤαψιούΑνατολίτικαΑνατολίτικα ΓλυκάΑνατολίτικοΚαρυδόψιχαΚαρύδιαΞηροί ΚαρποίΠρόβειο Βούτυρο

για το κανταΐφι:

Ανακατεύετε την καρυδόψιχα με τη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Χωρίζετε το κανταΐφι και το φύλλο για μπακλαβά στη μέση. Στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί 40x30εκ. τα μισά φύλλα του μπακλαβά, ενώ αλείφετε το καθένα με βούτυρο.  Απλώνετε επάνω το μισό κανταΐφι και το σκεπάζετε με το μείγμα της καρυδόψιχας. Κατόπιν απλώνετε το υπόλοιπο κανταΐφι και το ραντίζετε με αρκετό βούτυρο. Το σκεπάζετε με τα φύλλα του μπακλαβά, τα οποία αλείφετε με πάντα με βούτυρο.

Χαράζετε την επιφάνεια του γλυκού σε λουρίδες φάρδους 4 περίπου δακτύλων και ραντίζετε επάνω ελάχιστο νερό.

Ψήνετε το κανταΐφι σε μέτριο φούρνο στους 175°C για περίπου 1 ώρα.  

για το σιρόπι:

Όταν μισοκρυώσει, το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι, το οποίο έχετε βράσει σε μια κατσαρόλα για 5'. Όταν κρυώσει τελείως το κανταΐφι, το κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια.

~γιαμ γιαμ~

Σχετικές συνταγές