Καθαρίζω καλά τα μανταρίνια, αφαιρώ τα σπόρια αν υπάρχουν και κόβω τα φετάκια στη μέση. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω με προσοχή να μη μου κάψει το βούτυρο. Προσθέτω τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά κι ανεβάζω το μάτι στη μεσαία φωτιά μέχρι να λιώσουν τελείως οι κόκκοι. Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία από την καραμέλα και περιχύνω με αυτή τον πάτο από μια στρογγυλή φόρμα με έλασμα 22εκ.. Με προσοχή να μην καώ στρώνω από πάνω τα φετάκια τις κλημεντίνες μου, φροντίζοντας να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
Στον κάδο του μίξερ και με το φτερό χτυπάω για 5' τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη, να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω στο μείγμα τη μαρμελάδα που έχω διαλέξει (πορτοκάλι, λεμόνι ή εσπεριδοειδή γενικότερα, είναι προτιμότερο). Αναδεύω με μια σπάτουλα. Προσθέτω τη μισή ποσότητα από το αλεύρι (100γρ.) καλά κοσκινισμένο, λίγο-λίγο. Χύνω το γάλα με το ξύσμα, ενσωματώνω και προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι, δουλεύοντας το μείγμα. Τέλος, ενσωματώνω τα μπαχάρια μου και το μπέικιν.
Μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα, καλύπτω τα μανταρίνια και λειαίνω με μια σπάτουλα την επιφάνεια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (γκάζι: 4) για 40'. Η επιφάνεια θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί και το εσωτερικό του κέικ μου να είναι ψημένο (τεστάρω με μια οδοντογλυφίδα).
Ετοιμάζω την vegan κρέμα. Μετά από 10' που θα έχει κρυώσει ελάχιστα το κέικ μου, το σερβίρω συνοδεία της κρέμας.
(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από την Anna Jones)