Συνταγές για γλυκά

Ανάποδη πουτίγκα με τζίντζερ & μανταρίνι (vegan)

Συνταγή Ανάποδη πουτίγκα με τζίντζερ & μανταρίνι (vegan)

Ανάποδη πουτίγκα με τζίντζερ & μανταρίνι (vegan)

Κατηγορία: Κέικ

από το χρήστη: Φοίβη

Vegan πουτίγκα, ζεστή, πιπεράτη με καραμελένια και μανταρινένια μαζί κορυφή. Γιατί κάποια πράγματα είναι νόστιμα από την ανάποδη!

Υλικά

Διαδικασία

για την μανταρινένια καραμέλα:

Καθαρίζω καλά τα μανταρίνια, αφαιρώ τα σπόρια αν υπάρχουν και κόβω τα φετάκια στη μέση. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω με προσοχή να μη μου κάψει το βούτυρο. Προσθέτω τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά κι ανεβάζω το μάτι στη μεσαία φωτιά μέχρι να λιώσουν τελείως οι κόκκοι. Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία από την καραμέλα και περιχύνω με αυτή τον πάτο από μια στρογγυλή φόρμα με έλασμα 22εκ.. Με προσοχή να μην καώ στρώνω από πάνω τα φετάκια τις κλημεντίνες μου, φροντίζοντας να καλύψουν όλη την επιφάνεια. 

για την πουτίγκα:

Στον κάδο του μίξερ και με το φτερό χτυπάω για 5' τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη, να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω στο μείγμα τη μαρμελάδα που έχω διαλέξει (πορτοκάλι, λεμόνι ή εσπεριδοειδή γενικότερα, είναι προτιμότερο). Αναδεύω με μια σπάτουλα. Προσθέτω τη μισή ποσότητα από το αλεύρι (100γρ.) καλά κοσκινισμένο, λίγο-λίγο. Χύνω το γάλα με το ξύσμα, ενσωματώνω και προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι, δουλεύοντας το μείγμα. Τέλος, ενσωματώνω τα μπαχάρια μου και το μπέικιν.

Μεταφέρω το μείγμα στη φόρμα, καλύπτω τα μανταρίνια και λειαίνω με μια σπάτουλα την επιφάνεια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (γκάζι: 4) για 40'. Η επιφάνεια θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί και το εσωτερικό του κέικ μου να είναι ψημένο (τεστάρω με μια οδοντογλυφίδα). 

Ετοιμάζω την vegan κρέμα. Μετά από 10' που θα έχει κρυώσει ελάχιστα το κέικ μου, το σερβίρω συνοδεία της κρέμας.  

(η συνταγή είναι κοσκινισμένη από την Anna Jones)

~δοκίμασέ το!~

 

Σχετικές συνταγές

Κέικ με σταφίδες

αβγά, σταφίδες

Κέικ με σταφίδες

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της. 

Κέικ Πορτοκάλι

πορτοκάλι, αβγά, αμύγδαλα, μπισκότα, αλκοόλ

Κέικ Πορτοκάλι

Αρωματικό κέικ για όλες τις ώρες. Ελαφρύ για πρωινό, να σου φτιάξει τη διάθεση, εξίσου νόστιμο και μέσα στη μέρα ή με ένα τσάι πριν τον ύπνο!

Κέικ πορτοκαλιού

αβγά, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι

Κέικ πορτοκαλιού

Ένα ιδιαίτερα αρωματικό κέικ, για τους λάτρεις του πορτοκαλιού. Εάν δε θέλετε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πολύ γλυκό, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης στο σιρόπι!
Κέικ

γάλα, πορτοκάλι, μαχλέπι, αβγά

Κέικ

Αν θέλω να το κάνω σοκολατένιο το κέικ μου, αφαιρώ 40γρ. από το αλεύρι μου και προσθέτω 40γρ. κακάο άγλυκο!

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Κέικ κακάο

κακάο, γάλα, πορτοκάλι, αβγά

Κέικ κακάο

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Πουτίγκα με άρωμα πορτοκαλιού

αβγά, πορτοκάλι, μαρμελάδα, σταφίδες, αμύγδαλα, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

Πουτίγκα με άρωμα πορτοκαλιού

Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!

Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!

~

Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή. 

Κέικ σοκολάτας με σως καραμέλας

αβγά, γιαούρτι, κακάο, κρέμα γάλακτος

Κέικ σοκολάτας με σως καραμέλας

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Κέικ για... βασιλιάδες (Bolo Rei)

κράνμπερις, αλκοόλ, γάλα, φρούτα, αβγά, λεμόνι, πορτοκάλι, κουκουνάρι, αμύγδαλα

Κέικ για... βασιλιάδες (Bolo Rei)

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;