Κατηγορία: Σοκολατάκια
από το χρήστη: Φοίβη
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να φτιάξετε τα γνωστά "βραχάκια" που βρίσκουμε στα ζαχαροπλαστεία. Όταν σφίξει η σοκολάτα, απλώς τη σπάτε σε κομμάτια. Εναλλακτικά, αφήνετε μικρή απόσταση μεταξύ των αμυγδάλων και προσέχετε η σοκολάτα να μην ενωθεί.
~
Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε σταφίδες, φουντούκια, ξύσμα πορτοκαλιού κι ό,τι άλλο κάνετε κέφι.
~
Επίσης, μπορείτε να λιώσετε εξτρά λευκή σοκολάτα ή κουβερτούρα (αν χρησιμοποιείτε γάλακτος) και να κάνετε σχεδιάκια, ώστε να έχετε δυο και τρεις γεύσεις σοκολάτας!
Είμαστε γνωστοί... σοκολατολάτρεις και δεν το κρύβουμε διόλου. Για τις δύσκολες μέρες και νύχτες λοιπόν χρειαζόμαστε κάτι... σοκολατένιο, γρήγορο, πεντανόστιμο και σπιτικό. Απαραιτήτως. Έτσι προχτές που μας έπιασε άλλη μια "κρίση υπογλυκαιμίας", σκέφτηκα να σκαρφιστώ κάτι κι αν πετύχει... να το καθιερώσω. Ιδού:
Καβουρδίζω τα ωμά αμύγδαλά μου σε αντικολλητικό χαρτί. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω στον πάγκο της κουζίνας, πάνω στο λαδόχαρτο, να κρυώσουν. Ετοιμάζω τη σοκολάτα της αρεσκείας μου σε μπεν μαρί. Εγώ χρησιμοποίησα σοκολάτα γάλακτος, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα έχετε το ίδιο τέλειο αποτέλεσμα ό,τι σοκολάτα κι αν βάλετε. Μόλις έλιωσε καλά η σοκολάτα μου, με τη βοήθεια του ξύλινου κουταλιού την περιέχυσα στους ξηρούς καρπούς. Κατόπιν λείανα την επιφάνεια με την κουτάλα, ώστε να πάει παντού. Την άφησα λίγη ώρα να σκληρύνει και μετά την έβαλα ελάχιστα στο ψυγείο. Τέλος!
Παιχνιδιάρικο γλυκό, που είναι λιγάκι μπελάς, όμως αξίζει τον κόπο. Μπορούμε να φτιάξουμε τα σοκολατάκια μαζί με τα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι σχήμα ή μέγεθος θέλουμε!
~
Μπορούμε κάλλιστα να βάλουμε μερικά σοκολατάκια σε ένα κουτί με μια κορδέλα και να τα χαρίσουμε.
Η ποσότητα που σας δίνω είναι μικρή, οπότε εάν σκοπεύετε να... ταΐσετε λαό, αυξήστε την!
~
Αν και χρονοβόρος μπελάς το να φτιάξεις ένα προς ένα τα σοκολατάκια, έχει την πλάκα του και φυσικά, την αποζημίωσή του!
Κανονικά, θα πρέπει να στρώσετε τη σοκολάτα στον πάγκο της κουζίνας και να τη δουλέψετε μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και η κουβερτούρα να γυαλίσει και να είναι πηχτή. Μπορείτε όμως και να παραβλέψετε αυτό το βήμα. Απλώς τα σοκολατάκια σας δε θα είναι τόσο γυαλιστερά ή καλοδουλεμένη η κουβερτούρα τους.
~
Πεντανόστιμα σοκολατάκια με γέμιση φράουλα, ιδανικά και για να τα χαρίσετε αλλά και για να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας!
~
Για να τα φτιάξετε, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε φόρμα για σοκολατάκια.
Αν δε βρίσκω αποφλοιωμένα αμύγδαλα, μπορώ να μουλιάσω σε καυτό νερό τα κλασικά αμύγδαλα και να αφαιρέσω εύκολα και γρήγορα τη φλούδα μόνος.
~
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν είναι δύσκολη, τουναντίον. Απλώς, όπως όλα τα σοκολατάκια, θέλει υπομονή στο πλάσιμο. Γι'αυτό σας συνιστώ να σχηματίσετε πολύ μικρά μπαλάκια με το μείγμα, μια και όταν επικαλυφθούν με τη λευκή σοκολάτα και την άχνη, θα γίνουν πιο μεγάλα.
~
Προσωπικά φύλαξα τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί φοβήθηκα τη σοκολάτα. Μετά από 2 μέρες έγιναν και πιο σφιχτά και πιο νόστιμα!