Κατηγορία: Κέικ
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω καλά μέχρι να ασπρίσει. Πλένω πολύ καλά τα καρότα και τα περνάω από τον τρίφτη ή το μπλέντερ. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα, τα καρότα, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το αλάτι και τα μπαχάρια μου. Σε ένα μπολ κοσκινίζω καλά το αλεύρι και ρίχνω το μπείκιν πάουντερ και τις νιφάδες κι ανακατεύω μια βόλτα. Τα ρίχνω κι αυτά στον κάδο με τα καρότα και ομογενοποιώ.
Σε μια βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα του κέικ χύνω το μείγμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα περίπου. Όταν κρυώσει το κέικ μου, μπορώ αν θέλω να το πασπαλίσω με άχνη ζάχαρη!
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;