Κατηγορία: Κέικ
από το χρήστη: papadatos
Ανάλογα με το φούρνο που έχω, θα πρέπει να προσέξω ειδικά όταν ψήνω brownies, γιατί έχουν την ιδιότητα να αρπάζουν εύκολα και να ψήνονται πολύ γρήγορα!
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ρίχνω σιγά-σιγά τα αβγά μου και αφού ανακατέψω καλά, ρίχνω το κονιάκ και στο τέλος το κακάο, το αλεύρι κοσκινισμένο και τις σταγόνες της σοκολάτας ή αν δεν έχω, τότε προσθέτω κουβερτούρα που έχω πρώτα λιώσει σε μπεν μαρί.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω φόρμα ή ατομικά φορμάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10’ το πολύ. Να τσεκάρετε αν έχουν ψηθεί με ένα πηρούνι, για να μην σας αρπάξουν, γιατί τα brownies ψήνονται απότομα.
Σερβίρω αν θέλω περιχύνοντας το κεκάκι μου με κρύα κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;