Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα
από το χρήστη: voula
Προσέχουμε όταν αφαιρούμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια, να μην πάρουμε μαζί και τις λευκές ίνες, διότι πικρίζουν.
~
Μπορούμε ωραιότατα να τοποθετήσουμε τα μπαστουνάκια μας σε ένα κουτί πάνω σε μια χάρτινη δαντέλα και να τα δωρίσουμε!
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια κι αφαιρούμε τη φλούδα τους. Με ένα ψαλίδι κουζίνας ή με το μαχαίρι μας κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες. Τις βάζουμε σε ένα κατσαρόλι με νερό να τις σκεπάσει και τις βράζουμε για λίγα λεπτά. Σουρώνουμε, πετάμε το νερό, το ανανεώνουμε κι επαναλαμβάνουμε την όλη διαδικασία 2-3 φορές, ώστε να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια. Αφού τελειώσουμε τη διαδικασία, σουρώνουμε τελευταία φορά κι αφήνουμε τα μπαστουνάκια μας σε ένα πιάτο να στεγνώσουν. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαδόχαρτο για να στεγνώσουν καλύτερα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και βράζουμε το σιρόπι μας για κάνα 5λεπτο. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μπαστουνάκια του πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με το σιρόπι μερικά λεπτά, μέχρι να το τραβήξουν. Μετά από λίγα λεπτά και από 1-2 βράσεις, αφαιρούμε τις λωρίδες, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο ή λαδόχαρτο κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και λίγο πριν λιώσει τελείως προσθέτουμε το λάδι κι ανακατεύουμε ζωηρά. Βουτάμε στην κουβερτούρα μας τα μπαστουνάκια μέχρι τη μέση και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα ή λαδόχαρτο να στεγνώσουν και να σφίξουν. Τα διατηρούμε στο ψυγείο!
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!