Κατηγορία: Κέικ
από το χρήστη: glykatzou
Φρουτένιο κέικ με ζωηρό χρώμα για ένα ευχάριστο ξύπνημα μετά γλυκού πρωινού! Wow...
Πλένουμε καλά τα κεράσια μας. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τον πυρήνα τους και τα ζυγίζουμε. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, να ασπρίσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, χτυπώντας πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και τελευταία τα κεράσια. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ (διάμετρος 24εκ.) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα για το κέικ μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 1 ώρα.
Εάν θέλουμε, αφού κρυώσει το κέικ μας, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;