Κατηγορία: Κέικ
από το χρήστη: glykatzou
Ενδιαφέρον γλυκό με πρώτη ύλη το αρωματικό και πολύ εύγευστο κεράσι.
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς όμως να το κάψουμε. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε πολύ καλά το αλεύρι λίγο-λίγο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά ένα-ένα και το γάλα. Ανακατεύουμε ζωηρά να γίνει ένας χυλός και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω και πάλι μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα.
Πλένουμε τα κεράσια μας, αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τον πυρήνα τους και τα ζυγίζουμε. Παίρνουμε πυρίμαχα, ατομικά φορμάκια και μοιράζουμε στον πάτο τους την ποσότητα με τα κεράσια μας. Από πάνω αδειάζουμε το μείγμα του αλευριού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25'-30'. Όταν κρυώσουν σχετικά τα γλυκά σουφλέ μας, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη τα φορμάκια και σερβίρουμε ζεστά.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;