Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake
από το χρήστη: glykatzou
Κλασικό και εγγυημένο γλυκό με άπειρες παραλλαγές.
Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε σε μπρίκι το βούτυρο, χωρίς να το κάψουμε και το προσθέτουμε στο μπολ, όπως και τη ζάχαρη που έχουμε για τη συνταγή μας. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και σπάμε όποιο μπισκότο μας έχει ξεφύγει. Με τη μπισκοτένια βάση μας, σκεπάζουμε τον πάτο από μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (κατά προτίμηση με κούμπωμα).
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το τυρί, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας καλά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και τελευταία το γιαούρτι και τη βανίλια κι ανακατεύουμε και πάλι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
Χύνουμε την κρέμα που μόλις ετοιμάσαμε πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C-180° C για 30'. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα καλά.
Πριν το σερβίρουμε. περιχύνουμε με την κόκκινη μαρμελάδα, που μπορεί να έχει γεύση φράουλας ή κερασιού ή να είναι ανάμεικτη με βατόμουρο κι άλλα παρόμοια φρούτα.
Εάν θέλω, μπορώ να αντικαταστήσω τα φρούτα του δάσους με άλλα, όπως φράουλες ή κεράσια!
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Το καλό με το τσιζκέικ είναι ότι μπορείς να το επικαλύψεις με ό,τι γεύση μαρμελάδα θέλεις! Αλλά ακόμη και με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα!
~
Μπορείτε αντί να φτιάξετε ένα μεγάλο τσιζκέικ, να πάρετε φορμίτσες ή μπολ και να προσφέρετε ατομικά στον κάθε καλεσμένο σας το γλυκό αυτό. Είναι πιο εντυπωσιακό έτσι.
Σερβίρεται δροσερό κατευθείαν από το ψυγείο!
~
Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το τσιζκέικ με φύλλα λεμονιάς, αφού τα έχετε πλύνει.