Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake
από το χρήστη: glykatzou
Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε σε μπρίκι το βούτυρο, χωρίς να το κάψουμε και το προσθέτουμε στο μπολ, όπως και τη ζάχαρη που έχουμε για τη συνταγή μας. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και σπάμε όποιο μπισκότο μας έχει ξεφύγει. Με τη μπισκοτένια βάση μας, σκεπάζουμε τον πάτο από μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (κατά προτίμηση με κούμπωμα).
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το τυρί, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας καλά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και τελευταία το γιαούρτι και τη βανίλια κι ανακατεύουμε και πάλι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
Χύνουμε την κρέμα που μόλις ετοιμάσαμε πάνω από τη μπισκοτένια βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C-180° C για 30'. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα καλά.
Πριν το σερβίρουμε. περιχύνουμε με την κόκκινη μαρμελάδα, που μπορεί να έχει γεύση φράουλας ή κερασιού ή να είναι ανάμεικτη με βατόμουρο κι άλλα παρόμοια φρούτα.