Συνταγές για γλυκά

Τηγανητά πουγκάκια με αμύγδαλα και μέλι

Συνταγή Τηγανητά πουγκάκια με αμύγδαλα και μέλι

Τηγανητά πουγκάκια με αμύγδαλα και μέλι

Κατηγορία: Finger... Dessert! , Διάφορα

από το χρήστη: Φοίβη

Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια πολύ μικρή ποσότητα από το σιρόπι που ετοιμάζουμε/βράζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χαράζουμε μια ευθεία με το κουτάλι ή το δάχτυλό μας. Εάν το σιρόπι ενωθεί, τότε δεν είναι έτοιμο ακόμη. Εάν η γραμμή, το κενό παραμείνει, τότε έχει "δέσει".

Υλικά

Διαδικασία

για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ κοσκινίζω καλά το αλεύρι. Ρίχνω μέσα το ελαιόλαδο και το βούτυρο και δουλεύω με τα δάχτυλα, τρίβοντας τα υλικά. Προσθέτω το αβγό, το οποίο έχω χτυπήσει πριν με ένα πιρούνι σε ένα μπολάκι. Και τέλος, το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και το ούζο, αν θέλω. Δουλεύω όλο το μείγμα πολύ καλά είτε με τα χέρια είτε με το εξάρτημα σε σχήμα Κ του μίξερ. Το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μία σχετικά μαλακή ζύμη, που να δουλεύεται. Εάν μας προκύψει σκληρή ζύμη, την αραιώνω με λίγο χλιαρό νερό!

Σκεπάζουμε το μπολ της ζύμης με ένα φύλλο μεμβράνης και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30' να ξεκουραστεί. 

για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ ρίχνω τις φλούδες του μανταρινιού κομμένες σε λωρίδες, με τις φρυγανιές καλά τριμμένες και τα αμύγδαλα, ολόκληρα και τριμμένα. Ανακατεύω κι αφήνω στην άκρη.

για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζω το νερό με τη ζάχαρη κι ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά. Προσθέτω το μέλι λίγο-λίγο και συνεχίζω το βράσιμο, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει λίγο. Μόλις πέσει η θερμοκρασία του σιροπιού, ενώνω τη γέμιση με το σιρόπι κι ανακατεύω καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου.

για τη συναρμολόγηση:

Δουλεύω τη ζύμη με τα χέρια και με έναν πλάστη τη στρώνω στον πάγκο εργασίας, σχηματίζοντας λεπτούς προς μεσαίους δίσκους, διαμέτρου 8-10εκ.. Σε κάθε ένα δίσκο, βάζω μια γενναία κουταλιά  γέμισης-σιροπιού και με τα δάχτυλα κλείνω το δίσκο, διπλώνοντάς τον στα δύο. Με λίγο νερό "κολλάω" τις άκρες του πουγκιού μου. 

για το τηγάνισμα:

Βάζω σε ένα τηγάνι μπόλικο λάδι (κατά προτίμηση ηλιέλαιο) να κάψει και βυθίζω με μια τρυπητή κουτάλα τα μπουγκιά. Τα αφήνω μέχρι να πάρουν ένα ζεστό, χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές, τα βγάζω με την κουτάλα και τα αφήνω πάνω σε απορροφητικό χαρτί ή λαδόχαρτο να στραγγίζουν.

Αφού στεγνώσουν λιγάκι, τα τοποθετώ σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζω με πολλή άχνη ζάχαρη! 

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.
Καριόκες... από σπίτι! lol

αβγά, μπισκότα, καρύδια, αλκοόλ

Καριόκες... από σπίτι! lol

Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.

~

Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!

Τηγανίτες  με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

γάλα, μήλο, ελαιόλαδο, τυρί, μαρμελάδα

Τηγανίτες με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό. 

~

Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!