Συνταγές για γλυκά

Βιολετί... μπράουνις

Συνταγή Βιολετί... μπράουνις

Βιολετί... μπράουνις

Κατηγορία: Κέικ

από το χρήστη: glykatzou

Μια διαφορετική εκδοχή του αφράτου κι αγαπημένου μπράουνις. Η διακόσμηση με τα κρυσταλλωμένα ανθάκια από βιολέτα είναι όλα τα λεφτά!

Υλικά

Διαδικασία

Σε ένα μπρίκι λιώνω το βούτυρο. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά ένα-ένα με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν, το βούτυρο, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το κακάο, το αλάτι και τελευταία τη βανίλια. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα κι όταν πέσει η θερμοκρασία της, την προσθέτουμε κι αυτήν στον κάδο. Συνεχίζουμε την ομογενοποίηση των υλικών. 

Μέσα σε ταψί στρώνουμε ένα φύλλο λαδόχαρτου, χωρίς να κόψουμε τις άκρες που περισσεύουν και προεξέχουν έξω από τα τοιχώματα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και χτυπώντας το ταψί πάνω στον πάγκο, φροντίζουμε να πάει παντού η κρέμα για τα μπράουνις. Στρώνουμε πάνω στην κρέμα ένα φύλλο λαδόχαρτου, το οποίο πατάμε ελαφριά κι από πάνω τοποθετούμε και ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C-180° C για 1 ώρα και 30'. Αφήνουμε το ταψί εκτός φούρνου να κρυώσει για 1 ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη μέρα με μια κουπ πατ σε ό,τι σχήμα θέλουμε, κόβουμε την ψημένη ζύμη. 

για τη διακόσμηση:

Κρυσταλλώνουμε άνθη βιολέτας και διακοσμούμε τα μπράουνις με μερικά ανθάκια!

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Κέικ με σταφίδες

αβγά, σταφίδες

Κέικ με σταφίδες

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της. 

Κέικ Πορτοκάλι

πορτοκάλι, αβγά, αμύγδαλα, μπισκότα, αλκοόλ

Κέικ Πορτοκάλι

Αρωματικό κέικ για όλες τις ώρες. Ελαφρύ για πρωινό, να σου φτιάξει τη διάθεση, εξίσου νόστιμο και μέσα στη μέρα ή με ένα τσάι πριν τον ύπνο!

Κέικ πορτοκαλιού

αβγά, κρέμα γάλακτος, πορτοκάλι

Κέικ πορτοκαλιού

Ένα ιδιαίτερα αρωματικό κέικ, για τους λάτρεις του πορτοκαλιού. Εάν δε θέλετε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πολύ γλυκό, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης στο σιρόπι!
Κέικ

γάλα, πορτοκάλι, μαχλέπι, αβγά

Κέικ

Αν θέλω να το κάνω σοκολατένιο το κέικ μου, αφαιρώ 40γρ. από το αλεύρι μου και προσθέτω 40γρ. κακάο άγλυκο!

~

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

Κέικ κακάο

κακάο, γάλα, πορτοκάλι, αβγά

Κέικ κακάο

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Πουτίγκα με άρωμα πορτοκαλιού

αβγά, πορτοκάλι, μαρμελάδα, σταφίδες, αμύγδαλα, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

Πουτίγκα με άρωμα πορτοκαλιού

Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!

Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!

~

Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή. 

Κέικ σοκολάτας με σως καραμέλας

αβγά, γιαούρτι, κακάο, κρέμα γάλακτος

Κέικ σοκολάτας με σως καραμέλας

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Κέικ για... βασιλιάδες (Bolo Rei)

κράνμπερις, αλκοόλ, γάλα, φρούτα, αβγά, λεμόνι, πορτοκάλι, κουκουνάρι, αμύγδαλα

Κέικ για... βασιλιάδες (Bolo Rei)

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;