Κατηγορία: Διάφορα
από το χρήστη: glykatzou
Γρήγορο πρωινό ή επιδόρπιο που μπορείτε να γαρνίρετε με ό,τι γεύσεις θέλετε ακόμη και με σοκολάτα!
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τη ζάχαρη και το αβγό, μέχρι να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, το αλεύρι λίγο-λίγο καλά κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, το νερό (όσο πάρει) και τέλος, τη βανίλια. Το νερό, καλό είναι να το ρίξετε τμηματικά, ανακατεύοντας παράλληλα, ελέγχοντας εάν το μείγμα σας χρειάζεται όλη την ποσότητα ή λιγότερη/περισσότερη. Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά μας και δεν είναι ούτε ρευστή ούτε πολύ πηχτή.
Στο ειδικό σκεύος για βάφλες ρίχνουμε με μια κουτάλα μια δόση ζύμης και την αφήνουμε για 2'-3' να ψηθεί. Όταν πάρει χρώμα, αποσύρουμε κι επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη. Εναλλακτικά, εάν δε διαθέτουμε το ειδικό σκεύος, μπορούμε να τηγανίσουμε σε μαργαρίνη τις βάφλες μας. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη στο τηγάνι, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και να λιώσει το βούτυρο και τότε χύνουμε με μια κουτάλα μια δόση από τη ζύμη. Ψήνουμε πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσει κι επαναλαμβάνουμε για όλη μας τη ζύμη. Όταν δούμε ότι στεγνώνει το τηγάνι, ρίχνουμε καινούργια κουταλιά βούτυρο!
Τοποθετούμε τις βάφλες σε μια πιατέλα κι ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη. Σκεπάζουμε τις βάφλες με τη σαντιγί κι από πάνω ρίχνουμε μερικά φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!