Κατηγορία: Κέικ
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Στον κάδο του μίξερ και σε υψηλή ταχύτητα χτυπάμε τα αβγά ένα-ένα με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Σε μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο κι όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία του, το ρίχνουμε στον κάδο, όπως και το κακάο κοσκινισμένο. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε με προσοχή το γιαούρτι τμηματικά, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 45'-50'.
Όταν ψηθεί και κρυώσει το κέικ μου, το πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;