Κατηγορία: Πανακότα & Cheesecake
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Το γλυκό αυτό είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, σαν αφρός και διατηρείται στο ψυγείο, λόγω του τυριού.
Σε ένα μπολ ή με τη βοήθεια του μπλέντερ θρυμματίζω τα μπισκότα με γεύση σοκολάτας. Σε μπρίκι λιώνω το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μην καεί. Στο μπολ αναμειγνύω τα μπισκότα, το βούτυρο και την κανέλα και ζυμώνω πρόχειρα με τα χέρια.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω τον πάτο και τα τοιχώματα μιας φόρμας για κέικ, κατά προτίμηση με κούμπωμα. Στρώνω μέσα σε αυτή τη φόρμα το μείγμα για τη βάση που μόλις ετοίμασα, πιέζοντάς το ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το τυρί με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα. Προσθέτω τμηματικά τα αβγά, το γιαούρτι και το κακάο. Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία της, ώστε να μην είναι καυτή, τη ρίχνω στον κάδο και προσθέτω και τη βανίλια. Χτυπάω καλά, μέχρι το μείγμα μου να είναι ομοιογενές. Περιχύνω τον μπισκοτένιο πάτο της φόρμας με το σοκολατένιο μείγμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.
Εάν θέλω, μπορώ να αντικαταστήσω τα φρούτα του δάσους με άλλα, όπως φράουλες ή κεράσια!
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Το καλό με το τσιζκέικ είναι ότι μπορείς να το επικαλύψεις με ό,τι γεύση μαρμελάδα θέλεις! Αλλά ακόμη και με φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα!
~
Μπορείτε αντί να φτιάξετε ένα μεγάλο τσιζκέικ, να πάρετε φορμίτσες ή μπολ και να προσφέρετε ατομικά στον κάθε καλεσμένο σας το γλυκό αυτό. Είναι πιο εντυπωσιακό έτσι.
Σερβίρεται δροσερό κατευθείαν από το ψυγείο!
~
Μπορείτε εάν θέλετε να διακοσμήσετε το τσιζκέικ με φύλλα λεμονιάς, αφού τα έχετε πλύνει.