Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Μια πεντανόστιμη ιδέα για όσους τρελαίνονται μεν για τις τάρτες, δε θέλουν όμως να τους λείψει η ουσία της σοκολάτας!
Ετοιμάζω σύμφωνα με τις οδηγίες 1 δόση βασική ζύμη τάρτας. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά και τους κρόκους τμηματικά και προσθέτω τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα, ανακατεύοντάς την συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσέχω να μη μου καεί. Προς το τέλος, προσθέτω και το βούτυρο στο σκεύος κι ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου.
Προσθέτω το μείγμα στα αβγά κι ανακατεύω με απαλές κινήσεις. Προσθέτω και το λικέρ, εάν θέλω, κι αναδεύω μια τελευταία γύρα.
Γεμίζω την τάρτα που έχω ψήσει με τη μους της σοκολάτας και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για ακόμη 15'-17'.
Πλένω και καθαρίζω καλά τις φράουλες μου. Με αυτές γαρνίρω την τάρτα, είτε με τις φράουλες κομμένες σε φετούλες είτε ολόκληρες.
Το παντεσπάνι μου έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κεράσια κονσέρβας αν θέλω μια πιο υπόγλυκη γεύση.
Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για μεγάλη τάρτα, να ψήσω τη ζύμη σε φόρμες για ταρτάκια και να φτιάξω ατομικά γλυκά!
~
Η τάρτα αυτή είναι δροσιστική, οπότε και ιδανική ακόμη και για υψηλές θερμοκρασίες!