Κατηγορία: Κέικ
από το χρήστη: Φοίβη
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Σε ένα μπρίκι λιώνω καλά το βούτυρο, προσέχοντας να μη μου κάψει. Σε βαθύ μπολ ρίχνω το βούτυρο, αφού κρυώσει ελαφρώς, με την άχνη κι ανακατεύω με το σύρμα. Προσθέτω ένα-ένα τα αβγά, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα. Συνεχίζω το ανακάτεμα έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά μου. Προσθέτω τα φιστίκια και την κουβερτούρα που έχω προηγουμένως ψιλοκόψει με το ψαλίδι κουζίνας ή θρυμματίσει πολύ καλά.
Βγάζω τα αχλάδια από την κονσέρβα και τα στρώνω σε αντικολλητικό χαρτί ή σε φύλλο κουζίνας, να στραγγίξουν. Τα κόβω σε φέτες. Αφού στραγγίξουν, τα προσθέτω στο μπολ κι ανακατεύω.
Αλείφω με βούτυρο ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και κατόπιν την αλευρώνω. Χύνω μέσα το μείγμα του κέικ και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10'. Κατεβάζω το φούρνο στους 160°C και συνεχίζω το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.
Όταν κρυώσει το κέικ μου, το πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;