Κατηγορία: Τάρτες-Ταρτάκια
από το χρήστη: Φοίβη
Πεντανόστιμο γλυκό, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, χάρη στο λεμόνι ποικιλίας λάιμ. Πιο οξεία γεύση, πιο παράξενο άρωμα και μια κρέμα, που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λάιμ, μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς ένα ορθογώνιο ταψί (20x30εκ.). Στρώνω μέσα τη ζύμη, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Εναλλακτικά μπορώ να χρησιμοποιώ στρογγυλή ταρτιέρα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15'.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά ένα-ένα με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο, το χυμό και το ξύσμα από λάιμ. Δουλεύω το μείγμα με τη σπάτουλα, κάνοντας απαλές κινήσεις. Χύνω την κρέμα στην ψημένη τάρτα και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμη 30'.
Το παντεσπάνι μου έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εναλλακτικά, μπορώ να χρησιμοποιήσω κεράσια κονσέρβας αν θέλω μια πιο υπόγλυκη γεύση.
Με την ίδια λογική, μπορώ αντί για μεγάλη τάρτα, να ψήσω τη ζύμη σε φόρμες για ταρτάκια και να φτιάξω ατομικά γλυκά!
~
Η τάρτα αυτή είναι δροσιστική, οπότε και ιδανική ακόμη και για υψηλές θερμοκρασίες!