Κατηγορία: Γιορτινά Γλυκίσματα , Διάφορα
από το χρήστη: Μαιρούλα
Καβουρδίζω τους ξηρούς καρπούς: Τους βάζω σε ένα ταψάκι ή σε λαδόχαρτο και τους αφήνω για 7'-10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C. ~ Διαφορετικό γλυκό από τα συνηθισμένα, που βασίζεται στη γεύση και την υφή του τυριού. ~ Το συγκεκριμένο γλυκό είναι παραδοσιακό, ρώσικο το οποίο φτιάχνουν οι νοικοκυρές το Πάσχα!
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, προσέχοντας να μην πάρει βράση! Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη κι αφού ασπρίσει καλά το μείγμα, προσθέτω με προσοχή και λίγο-λίγο το μείγμα της κρέμας γάλακτος. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μεταφέρω όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει. Αφού πήξει η κρέμα μου, προσθέτω τα φρουί γλασέ ψιλοκομμένα, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τις σταφίδες και το ξύσμα του λεμονιού.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα τυριά με το ρούμι και το βούτυρο, σε χαμηλή ταχύτητα. Αφού ενωθούν καλά τα υλικά μου, προσθέτω σε αυτά την κρέμα που μόλις έφτιαξα και η οποία έχει κρυώσει. Ανακατεύω μια-δυο γύρες.
Μοιράζω το μείγμα σε μπολάκια, τα οποία αφήνω στο ψυγείο 1 βράδυ, να κρυώσουν καλά και να σταθεροποιηθούν.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!