Συνταγές για γλυκά

Σφολιάτα με κρέμα και φράουλες

Συνταγή Σφολιάτα με κρέμα και φράουλες

Σφολιάτα με κρέμα και φράουλες

Κατηγορία: Διάφορα

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Νόστιμο γλυκό με έντονο χρώμα και υπέροχη κρεμώδη υφή, που διατηρείται στο ψυγείο!

Υλικά

Διαδικασία

Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας μου με λίγο αλεύρι και στρώνω επάνω τη σφολιάτα. Τη χαράζω περιμετρικά, χωρίς να την κόψω και την περνάω σε ένα ταψί. Εναλλακτικά, μπορώ πρώτα να τη στρώσω σε ένα βουτυρωμένο κι ελαφρώς αλευρωμένο ταψί και μετά να τη χαράξω, ώστε να ανασηκώσω τα αυτάκια. 

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40'. 

για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ή χύτρα χύνω το γάλα και το ζεσταίνω μαζί με 60γρ. ζάχαρης (τη μισή ποσότητα). Ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Στον κάδο του μίξερ ή στο χέρι, ανακατεύω καλά τους κρόκους, το αβγό, το κορν φλάουρ και τα υπόλοιπα 60γρ. ζάχαρης. Ρίχνω στην κατσαρόλα αυτό το μείγμα κι ανακατεύω. Αφήνω στη φωτιά να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

Όταν πήξει η κρέμα ζαχαροπλαστικής μου, προσθέτω το βούτυρο και τη βανίλια κι ανακατεύω λίγο ακόμη. Την αφήνω να κρυώσει ελαφρώς. 

Γεμίζω την ψημένη σφολιάτα με την κρέμα μου. Καθαρίζω τις φράουλες και είτε τις κόβω σε φέτες είτε τις χρησιμοποιώ από πάνω ολόκληρες. Πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου και σερβίρω!

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.
Καριόκες... από σπίτι! lol

αβγά, μπισκότα, καρύδια, αλκοόλ

Καριόκες... από σπίτι! lol

Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.

~

Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!

Τηγανίτες  με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

γάλα, μήλο, ελαιόλαδο, τυρί, μαρμελάδα

Τηγανίτες με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό. 

~

Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!