Κατηγορία: Finger... Dessert! , Gourmet Επιδόρπιο , Διάφορα
από το χρήστη: glykatzou
Τα γαλλικά ψωμάκια που γλυκίζουν στη γεύση, είναι τώρα μια εύκολη υπόθεση που μπορεί να φτιάξει ο καθένας στην κουζίνα του!
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι κι ανακατεύω. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω καλά τα αβγά μαζί με το γάλα. Όταν χτυπηθούν σωστά, ενώνω τα δύο μείγματα (αλεύρι + αβγό). Με τον γάντζο χτυπάω για λίγο το μείγμα. Στο μπλέντερ ψιλοκόβω τα αμύγδαλα και καθαρίζω τα φρούτα του δάσους, τα οποία ή πολτοποιώ ή κόβω σε κυβάκια αν θέλω. Προσθέτω στο μείγμα που χτυπάω το βούτυρο, τα φρούτα και την αμυγδαλόψιχα, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
Σκεπάζω το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες να ξεκουραστεί. Δουλεύω με τα χέρια και ξαναρίχνω τη ζύμη στο μπολ, το οποίο σκεπάζω με τη μεμβράνη. Το αφήνω αυτή τη φορά στο ψυγείο για 30' να ξεκουραστέι. Πασπαλίζω τον πάγκο της κουζίνας μου με λίγο αλεύρι και δουλεύω τη ζύμη. Βουτυρώνω κι αλευρώνω ελαφρώς μια φόρμα στενόμακρη για κέικ ή τη γεμίζω με λαδόχαρτο και πάνω ρίχνω τη ζύμη. Εάν θέλω μπορώ να τη χαράξω σε κομμάτια.
Σε ένα μπολάκι και με ένα πιρούνι χτυπάω πρόχειρα το αβγό. Με το πινέλο αλείφω την επιφάνεια του μπριός μου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 45'-50'.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!