Συνταγές για γλυκά

Σαρλότ κρέπας με μήλο, αχλάδι & σταφίδα

Συνταγή Σαρλότ κρέπας με μήλο, αχλάδι & σταφίδα

Σαρλότ κρέπας με μήλο, αχλάδι & σταφίδα

Κατηγορία: Γλυκές Πίτες , Διάφορα

από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος

Το γλυκό αυτό είναι ιδιαίτερο, γιατί συνδυάζει πολλές και έντονες, φρουτώδεις γεύσεις.

Υλικά

Διαδικασία

για τις κρέπες:
 

 

Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύω το γάλα με το αλεύρι κοσκινισμένο, τα αβγά ένα-ένα, τις 2 κουταλιές από τη ζάχαρη και το σπορέλαιο. Χτυπάω καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας ενιαίος χυλός χωρίς σβόλους. 

Ρίχνω λίγο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι με βαρή πάτο, ίσα-ίσα να τον καλύψει και το αφήνω στη φωτιά μέχρι να κάψει το λάδι μου. Όταν γίνει, παίρνω με μια κουτάλα μια δόση από το χυλό για τις κρέπες και τη χύνω στο τηγάνι, να καλύψει τον πάτο. Όταν ψηθεί καλά και ροδίσει η μια πλευρά, γυρνάω την κρέπα μου κι από την άλλη. Χρησιμοποιώ όλο το χυλό και τοποθετώ τη μια κρέπα πάνω στην άλλη. Αυτή η ποσότητα φτιάχνει περίπου 22-24 κρέπες.

για τη γέμιση:

Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνω όση ώρα ετοιμάζω τη γέμιση να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Πλένω καλά και καθαρίζω τα φρούτα μου. Κόβω τα μήλα και τα αχλάδια σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι με βαθύ πάτο ή σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ρίχνω τη ζάχαρη λίγη-λίγη κι ανακατεύοντάς τη πρόχειρα με μια ξύλινη κουτάλα τη ζεσταίνω μέχρι να σκουρύνει και να καραμελώσει. Προσθέτω τότε το βούτυρο, το κρασί, το ξύσμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού και τέλος, το τζίντζερ.

Χαμηλώνω σε μέτρια φωτιά κι αφήνω το μείγμα για ελάχιστα λεπτά να ζεσταθεί και να ενωθούν τα υλικά μου. Κατεβάζω από τη φωτιά. Προσθέτω τις σταφίδες κι ανακατεύω. 

για τη συναρμολόγηση:

Παίρνω μια πυρίμαχη φόρμα για σουφλέ ή σαρλότ, την ντύνω στο εσωτερικό της με λαδόχαρτο ή μεμβράνη και καλύπτω τον πάτο με μια σειρά από κρέπες. Στρώνω επάνω λίγο παγωτό, βάζω μερικές κουταλιές από τη γέμιση και ξανακαλύπτω με κρέπα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία, μέχρι να χρησιμοποιήσω όλα μου τα υλικά. Τελευταία θα πρέπει να τοποθετήσω στην κορυφή κρέπα. Σκεπάζω το γλυκό μου με μεμβράνη και το αφήνω στην κατάψυξη να κρυώσει καλά για 1-2 ώρες ή παραπάνω.

Πριν σερβίρω, αφήνω τη σαρλότ για 10' σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. 

~Καλοφάγωτο φυσικά...~

Σχετικές συνταγές

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ζάχαρη με άρωμα βανίλια

Ακόμη και η ζάχαρη σηκώνει παραλλαγές... Αρκεί να τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλένια... Ζάχαρη!

Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!

~

Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

τριαντάφυλλο

Αρωματισμένο βούτυρο με ροδοπέταλα

Είναι ευχάριστο να πλουτίζουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας με αρώματα και γεύσεις διαφορετικές.
Λουκουμάδες

μέλι

Λουκουμάδες

Εάν θέλω να δημιουργήσω το αίσθημα της έκπληξης στους καλεσμένους μου, μπορώ το σιρόπι ή τη σαντιγί που θα φτιάξω να την περάσω σε ένα κορνέ ή μια πλαστική σύριγγα και να γεμίσω από το κάτω μέρος τους λουκουμάδες!
κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

κρεμμύδι, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, γαρίφαλο, κρασί

κρύα, καραμελωμένα κρεμμυδάκια

Παράξενη σύνθεση που δεν συγκαταλέγεται απόλυτα ούτε στα γλυκά ούτε στα αλμυρά πιάτα. Λόγω γεύσης, εμείς προτιμάμε να την κατηγοριοποιήσουμε εδώ. Δοκιμάστε την, είναι το λιγότερο ενδιαφέρουσα.
Καριόκες... από σπίτι! lol

αβγά, μπισκότα, καρύδια, αλκοόλ

Καριόκες... από σπίτι! lol

Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.

~

Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!

Τηγανίτες  με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

γάλα, μήλο, ελαιόλαδο, τυρί, μαρμελάδα

Τηγανίτες με μήλα, τυρί, μαρμελάδα-Τέλειο πρωινό!

Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό. 

~

Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!