Κατηγορία: Κέικ
από το χρήστη: Μαιρούλα
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Στο μπλέντερ χτυπάω τα αμύγδαλα σε σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί μου, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών. Σε άλλο μπολ ενώνω τα αμύγδαλα με το αλεύρι, το οποίο κοσκινίζω πολύ καλά. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο μαζί με τα 200γρ. από τη ζάχαρη. Προσθέτω σιγά-σιγά τους κρόκους των αβγών. Σβήνω το μίξερ και προσθέτω στον κάδο το μείγμα με το τυρί και το μείγμα με το αλεύρι. Με μια σπάτουλα αναδεύω απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά και να μην υπάρχουν γρομπαλάκια.
Στον κάδο του μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάω, τέλος, τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 50γρ. της ζάχαρης, σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτω και την μαρέγκα στο βασικό μου μείγμα κι αναδεύω απαλά.
Μεταφέρω το μείγμα σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα (24 εκ.) και ψήνω σε προθεερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40' περίπου.
Αφού ψηθεί το κέικ μου και κρυώσει, το πασπαλίζω με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;