Κατηγορία: Μους-Κρέμες , Gourmet Επιδόρπιο
από το χρήστη: Φοίβη
Ντελικάτο γλυκό, το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε είτε με φρέσκα φρούτα είτε να φτιάξετε μια σως από φράουλες π.χ., και να το περιχύσετε!
Σε μπεν μαρί λιώνω τη λευκή σοκολάτα. Αν δεν έχω σταγόνες, μπορώ να χρησιμοποιήσω κανονικά κομμάτια λευκής κουβερτούρας. Ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει καλά. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια, σε σφιχτή σαντιγί. Αν προτιμώ άγλυκη συνταγή, τότε δε βάζω τη ζάχαρη.
Η θερμοκρασία της σοκολάτας έχει πέσει, αν και είναι ζεστή, οπότε ενώνω τα δύο μείγματα, αναδεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Προσθέτω στο όλο μείγμα το ξύσμα του λεμονιού και αν θέλω, το ρούμι. Μπορώ να αυξομειώσω την ποσότητα από το ρούμι που θα χρησιμοποιήσω.
Μεταφέρω την κρέμα μου σε μπολάκια ή ποτήρια και τα αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, να κρυώσουν καλά.
Αφού κρυώσει καλά η μους μου, τη γαρνίρω με φρούτα της αρεσκείας μου.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Πλέον δε χρειάζεται να ζηλεύουμε τα κρυσταλλωμένα διακοσμητικά πέταλα κι ανθάκια που βλέπουμε να στολίζουν τις τούρτες και πάστες των επαγγελματικών. Τα φτιάχνουμε και μόνοι μας. Και μάλιστα, κάποια από αυτά, τρώγονται κιόλας!
~
Τα συντηρούμε σε μεταλλικό/τσίγκινο κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Ιδιαίτερα αρωματικό cheesecake που είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο, αξίζει όμως ασυζητητί τον κόπο. Εάν το φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να το ξανακάνετε.
~
Το ανακάλυψα παλιότερα στο Internet, όταν ήθελα να τολμήσω ένα γλυκό με λεμόνι lime και τη βρήκα τη συνταγή γραμμένη στα Αγγλικά. Τελικά ανακαλύπτεις όντως διαμαντάκια εδώ μέσα!
~
Το έχω αποτολμήσει σε διαφορετικούς φούρνους, όπου έπρεπε να προσέξω την ένταση της θερμοκρασίας ή πήγαινα στα τυφλά, αλλά κάθε φορά ήταν... νικητήρια.
Τα τηγανητά γλυκά καλό είναι να καταλώνονται πάντοτε αυθημερόν!
~
Μπορούμε άνετα να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεράσια άλλα φρούτα.