Αρχική
Χρόνος παρασκευής : 35'
Σερβίρει : ...
Ζαχαρονόμος : 4
Χρόνος αναμονής : 1 νύχτα (ψυγείο)

Κρέμα πορτοκάλι-μασκαρπόνε

Αυτή η κρέμα είναι ιδιαίτερα αρωματική και πεντανόστιμη. Ιδανική να καλύψει λογής γλυκά ή να καταναλωθεί σκέτη ή ακόμη και να συνοδεύσει το γιαούρτι μου ή και κρέπες!
Υλικά
ΚρέμαΚρέμα ΠορτοκάλιΤυρίΜασκαρπόνεΆρωμαΧυμόςΧυμός ΦρούτωνΧυμός ΠορτοκαλιούΦρέσκος ΧυμόςΦρέσκα Φρούτα

Σε μια κατσαρόλα  με βαρύ πάτο ή ακόμη και χύτρα ρίχνω και ζεσταίνω τα κροκάδια, το χυμό, τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ζεσταίνω στη μεσαία σκάλα, ενώ ανακατεύω συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ. Η όλη διαδικασία μέχρι να σφίξει η κρέμα θα πάρει περίπου 6'-8'. Θα πρέπει όταν περνάω την κουτάλα από το κέντρο της κατσαρόλας, να κλείνει πολύ αργά η κρέμα. Άρα κι έχει πήξει καλά. Κατεβάζω από τη φωτιά. Κόβω το βούτυρο σε κυβάκια και τα προσθέτω τμηματικά στο ζεστό μείγμα, ανακατεύοντας ζωηρά. Τα υλικά μου θα πρέπει να έχουν ομογενοποιηθεί καλά.

Μεταφέρω το μείγμα σε καθαρό μπολ, το σκεπάζω με μεμβράνη, η οποία φροντίζω να ακουμπά την κρέμα ώστε να μην κάνει πέτσα κι αφήνω στο ψυγείο για 1 νύχτα.

Την επομένη, ενώνω στην κρέμα του πορτοκαλιού το μασκαρπόνε μου κι ανακατεύω ζωηρά, ώστε να ενωθούν καλά τα δύο μείγματα. Διατηρώ την κρέμα στο ψυγείο μου, μέχρι να τη χρησιμοποιήσω για την επικάλυψη κάποιας τούρτας ή κέικ ή να την καναλώσω σκέτη.

~δοκίμασέ το!~

 

 Σχετικές συνταγές

μους λεμόνι
Μους bitter
Μους ιταλική παταμπόμ
Μους γαλλική
Λευκή Μους
Μους με αχλάδια