Κατηγορία: Κέικ
από το χρήστη: Φοίβη
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά. ~ Σερβίρω σκέτο, με ζεστή κρέμα γάλακτος ή με παγωμένο παγωτό βανίλια.
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ με τη βοήθεια του σύρματος ή ενός πιρουνιού, χτυπάω πρόχειρα τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη. Το μείγμα της σοκολάτας έχει κρυώσει σχετικά, οπότε το προσθέτω κι αυτό στο μπολ κι ανακατεύω ζωηρά. Ρίχνω λίγο-λίγο το αλεύρι στο μείγμα κι ανακατεύω, να ομογενοποιηθούν πολύ καλά όλα μου τα υλικά.
Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια μικρή φόρμα για κέικ (με τρύπα στο κέντρο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20'-22'.
Αφού ξεφορμάρω και κρυώσει καλά το fudge μου, το πασπαλίζω με γενναία ποσότητα από άχνη ζάχαρη.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;