Κατηγορία: Καλλιτεχνική Ζαχαροπλαστική , Διάφορα , Γλάσο-Επικάλυψη-Σως
από το χρήστη: NickyL
Μια άλλη εκδοχή της ζαχαρόπαστας, εμπλουτισμένη με τη γεύση και την υφή των marshmallows.
Βάζουμε σε μπολ τα marshmallows με το νερό και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2΄περίπου να λιώσουν. Ανακατεύουμε ζωηρά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί ένα γλάσο. Προσθέτουμε χρώμα αν θέλουμε και ρίχνουμε τμηματικά την άχνη, που προηγουμένως έχουμε κοσκινίσει. Βάζουμε λίγο βούτυρο στον πάγκο μας και αρχίζουμε να ζυμώνουμε όλο το μείγμα με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
Την καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη, αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!