Κατηγορία: Γλυκές Πίτες , Διάφορα
από το χρήστη: ζαχαροστρόβιλος
Πίτα που θυμίζει πολύ γλυκό ψωμάκι, αφού ξεχωρίζει το καλαμπόκι, το λεμόνι αλλά και τα μύρτιλα.
~
Αν θέλω, σερβίρω περιχύνοντας την πίτα με corn syrup (σιρόπι καλαμποκιού).
~
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
Βγάζω τα σπυριά του καλαμποκιού από την κατάψυξη και τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου, να γίνει απόψυξη. Σε μπρίκι λιώνω το ανάλατο βούτυρο και το αφήνω στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του. Λίγο πριν ξεκινήσω την παρασκευή της τάρτας, βγάζω τα κατεψυγμένα μύρτιλα και τα πασπαλίζω με την κουταλιά το αλεύρι. Δεν τα αφήνω ώρα να αποψυθχούν.
~
Σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα και το ξύσμα του λεμονιού. Στο μπλέντερ ομογενοποιώ το γάλα, το καλαμπόκι που έχει αποψυχθεί και το corn syrup. Προσθέτω τα αβγά και τον χυμό του λεμονιού και ξαναχτυπάω. Δεν πειράζει αν υπάρχουν γρομπαλάκια στο μείγμα.
Τώρα, προσθέτω το μείγμα του γάλακτος στο μπολ με το αλεύρι κι αναδεύω κυκλικά με μια σπάτουλα, Αφού απορροφηθεί το γάλα, προσθέτω στο αλεύρι το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύω και τέλος, τα κατεψυγμένα μύρτιλα με την κουταλιά το αλεύρι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και τοποθετώ μέσα είτε μια άδεια μεγάλη φόρμα για κέικ είτε, αν έχω, αντικολλητική κατσαρόλα, ειδική για το φούρνο.
Αφού ζεσταθεί τόσο ο φούρνος όσο και η φόρμα, τη βγάζω και αλείφω τον πάτο και τα τοιχώματά της με όλο το ελαιόλαδο της δόσης. Μεταγγίζω το μείγμα στη φόρμα, φροντίζοντας να πάει παντού και να καλύψει καλά τον πάτο.
Ψήνω, στους 200°C πάντα, για περίπου 25'-30', μέχρι να ροδίσει ευχάριστα η τάρτα.
Αφού ψηθεί η τάρτα μου, χαράζω με ένα ίσιο μαχαίρι τα τοιχώματα της φόρμας κι αναποδογυρίζω το γλυκό μου σε πιατέλα. Αφήνω να κρυώσει λίγα λεπτά και σερβίρω.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Η συγκεκριμένη ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και πολύ αρωματική, τόσο σε παγωτά και επιδόρπια με βάση το γάλα όσο και σε κέικ και αφεψήματα!
~
Εάν έχω πλύνει με λίγο κρύο νερό τα ροδοπέταλα πριν τα χρησιμοποιήσω, μπορώ να τα φάω μαζί με τη ζάχαρη μια και είναι βρώσιμα!
Θυμίζει αρκετά μωσαϊκό, ειδικά στον τρόπο παρασκευής, αλλά είναι μια διαφορετική εκδοχή, αρκετά διαφορετική σε γεύση.
~
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο ώστε να τα πιάνετε και να μη λερώνεστε και να τα χαρίσετε μέσα σε ένα κουτί με κορδελίτσα!
Πανεύκολη συνταγή για ένα θρεπτικό και πολύ νόστιμο πρωινό.
~
Αν θέλουμε και προτιμάμε, μπορούμε αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη. Απλώς βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας στο τηγάνι, την αφήνουμε να λιώσει και φτιάχνουμε τις τηγανίτες μας. Όταν σωθεί το βούτυρο, προσθέτουμε και πάλι μαργαρίνη στο τηγάνι!