από το χρήστη: thomi
Μπορούμε να διανθίσουμε το σουφλέ με διάφορες γεύσεις στο εσωτερικό του. Ακόμη και με αλκοόλ, πιπέρι ή κεράσια μαρασκίνο. Κίντερ έκπληξη!
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα και σε μπρίκι το βούτυρο. Ενώνω τα δύο υλικά, αφού κατεβάσω από τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη. Ανακατεύω ζωηρά με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να διαλυθούν οι κόκκοι της ζάχαρης. Δεν χρησιμοποιώ σύρμα γι'αυτή τη διαδικασία, γιατί δε θέλω να πάρει αέρα το γλυκό μου! Προσθέτω το αλεύρι σιγά-σιγά και κατόπιν τα αβγά ένα-ένα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Τέλος, ρίχνω στο μείγμα του σουφλέ το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύω 1-2 γύρες, να πάει παντού.
Μεταφέρω το μείγμα σε πυρίμαχα μπολάκια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10'-12'.
Αφού ψηθεί το σουφλέ μου, πασπαλίζω την επιφάνεια με μπόλικη άχνη ζάχαρη και... ορμώ.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Εάν η φόρμα μας δεν έχει κούμπωμα, μπορώ εύκολα να ξεφορμάρω, εάν τη βουτήξω για ελάχιστα λεπτά σε κρύο νερό και την αναποδογυρίσω σε πιατέλα. Χρησιμοποιώντας μια δεύτερη πιατέλα τη φέρνω στα ίσα της.
Στην περίπτωση που επιλέξω ένα φλαμπέ αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να έχω πυροσβεστήρα: μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η πουτίγκα θα ρουφήξει τις φλόγες του μπράντι!
~
Η πουτίγκα σερβίρεται σε μεγάλα κομμάτια, σε αντίθεση με το κέικ!
~
Η πουτίγκα έχει γίνει, όταν το γλυκό έχει στεγνώσει θυμίζοντας κάτι από κέικ και όταν η επιφάνειά της είναι σφιχτή.
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Είναι μια πρωτότυπη ιδέα αντί βασιλόπιτας! Το φλουρί σε ποιον θα πέσει;