Συνταγές για γλυκά

μακαρόν φράουλας

Συνταγή μακαρόν φράουλας

μακαρόν φράουλας

Κατηγορία: Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert!

από το χρήστη: Φοίβη

Προετοιμάζουμε πάντοτε τα μακαρόν από το προηγούμενο βράδυ, μια και τα ασπράδια θα πρέπει να μείνουν (τουλάχιστον) 1 νύχτα στο ψυγείο ή στον πάγκο της κουζίνας ξεσκέπαστα, να "παλιώσουν".

~

Αν θέλω, μπορώ να πασπαλίσω με χρυσόσκονη τα μακαρόν, πριν τα ψήσω!

~

Κι άλλα μυστικά για τέλεια μακαρόν, εδώ.

Υλικά

Διαδικασία

για τα μακαρόν:

Βάζω στο μπλέντερ τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα μαζί με την άχνη και τα αλέθω, μέχρι τα αμύγδαλα να γίνουν τελείως σκόνη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω τη ζάχαρη. Συνεχίζω το χτύπημα. Ρίχνω στο μείγμα τη βανίλια και το ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν χρησιμοποιήσω, και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια μαρέγκα με μυτούλες. Προσθέτω τα αμύγδαλα κι αναδεύω πολύ απαλά να μη χαθεί ο αέρας κι ο όγκος, με μια σπάτουλα. Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αφράτο.

Σε λαδόχαρτο και με ίσιο κορνέ, σχηματίζω με το μείγμα δισκάκια, διαμέτρου 5εκ. περίπου, αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Τα αφήνω για 30' να ξεκουραστούν.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 15'-17' στη χαμηλότερη θέση του φούρνου. Τα αφήνω να κρυώσουν τελείως και τα βγάζω από το λαδόχαρτο, με τη βοήθεια μιας ίσιας μεταλλικής σπάτουλας ή μαχαιριού.

για τη γέμιση:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύω ζωηρά το μασκαρπόνε με τη μαρμελάδα φράουλα. Φυσικά μπορώ να χρησιμοποιήσω τη μαρμελάδα σκέτη, εάν δεν σκοπεύω να καταναλώσω τόσο άμεσα τα μακαρόν. Κι αυτό, διότι λόγω του τυριού, αποκτούνε μια μεγαλύτερη υγρασία στο εσωτερικό τους. Ενώνω τα μακαρόν χρησιμοποιώντας τη γέμιση και τα κλείνω, πιέζοντας ελαφρά.

Διατηρώ τα μακαρόν στο ψυγείο για 1 βδομάδα. Για να τα σερβίρω, τα βγάζω 30' νωρίτερα, να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

~δοκίμασέ το!~

Σχετικές συνταγές

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

τυρί, αβγά, κρέμα γάλακτος, λεμόνι, φρούτα

Cheesecake βανίλιας με κόκκινα μούρα και σαντιγί

Αν δε σκοπεύω να σερβίρω αμέσως το cheesecake μου, μπορώ να το σκεπάσω με μεμβράνη (χωρίς την επικάλυψη και τη διακόσμηση φυσικά) και να το αποθηκεύσω στο ψυγείο μου μέχρι 5 μέρες.
Χειροποίητα Marshmallows

μέντα, αλκοόλ

Χειροποίητα Marshmallows

Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

αβγά, γιαούρτι, αμύγδαλα, πορτοκάλι, ρόδι

μπουκίτσες με πορτοκάλι και γιαούρτι

Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.

~

Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη. 

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

αβγά, φουντούκια, κακάο, αλκοόλ, κρέμα γάλακτος

σοκολατένιες μαρέγκες με λικέρ Baileys

Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια. 

~

Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

λουκούμια, φύλλο, αβγά, αμύγδαλα, ροδόνερο

Μπουκίτσες με λουκουμάκια!

... να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκούμια τριαντάφυλλο με άλλη γεύση. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μη βάλετε στις μπουκίτες ροδόνερο, γιατί ίσως να μην ταιριάζουν γευστικά.
ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

πορτοκάλι

ζαχαρωμένα μπαστουνάκια πορτοκαλιού

Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές φέτες όλο το πορτοκάλι, φροντίζοντας όμως με το βράσιμο να το ξεπικρίσουμε καλά. Επίσης, αντί για πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεμόνι. ~ Εάν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τα πορτοκαλένια μπαστουνάκια σε λιωμένη κουβερτούρα αντί να τα περάσουμε από ζάχαρη!
Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

αβγά, κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, γάλα

Χριστουγεννιάτικη τουλίπα

Ένα γλυκό με ιδιαίτερη εμφάνιση, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε με ό,τι γεύση και υλικό θέλετε.
μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

φιστίκι Αιγίνης, αλκοόλ, μάρτσιπαν, κάστανα, μέλι, κουβερτούρα

μαλακές μπάρες σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης!

Ευχάριστη, γευστικά, αυτή η συνταγή για μπάρες με πουρέ ή μάρτσιπαν κι επικάλυψη σοκολάτας! Δε θα ξαναγοράσετε ετοιματζίδικες...