Κατηγορία: Διάφορα , Gourmet Επιδόρπιο , Finger... Dessert!
από το χρήστη: Φοίβη
Προετοιμάζουμε πάντοτε τα μακαρόν από το προηγούμενο βράδυ, μια και τα ασπράδια θα πρέπει να μείνουν (τουλάχιστον) 1 νύχτα στο ψυγείο ή στον πάγκο της κουζίνας ξεσκέπαστα, να "παλιώσουν".
~
Αν θέλω, μπορώ να πασπαλίσω με χρυσόσκονη τα μακαρόν, πριν τα ψήσω!
~
Κι άλλα μυστικά για τέλεια μακαρόν, εδώ.
Βάζω στο μπλέντερ τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα μαζί με την άχνη και τα αλέθω, μέχρι τα αμύγδαλα να γίνουν τελείως σκόνη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω τη ζάχαρη. Συνεχίζω το χτύπημα. Ρίχνω στο μείγμα τη βανίλια και το ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν χρησιμοποιήσω, και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια μαρέγκα με μυτούλες. Προσθέτω τα αμύγδαλα κι αναδεύω πολύ απαλά να μη χαθεί ο αέρας κι ο όγκος, με μια σπάτουλα. Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αφράτο.
Σε λαδόχαρτο και με ίσιο κορνέ, σχηματίζω με το μείγμα δισκάκια, διαμέτρου 5εκ. περίπου, αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Τα αφήνω για 30' να ξεκουραστούν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 15'-17' στη χαμηλότερη θέση του φούρνου. Τα αφήνω να κρυώσουν τελείως και τα βγάζω από το λαδόχαρτο, με τη βοήθεια μιας ίσιας μεταλλικής σπάτουλας ή μαχαιριού.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω ζωηρά το μασκαρπόνε με τη μαρμελάδα φράουλα. Φυσικά μπορώ να χρησιμοποιήσω τη μαρμελάδα σκέτη, εάν δεν σκοπεύω να καταναλώσω τόσο άμεσα τα μακαρόν. Κι αυτό, διότι λόγω του τυριού, αποκτούνε μια μεγαλύτερη υγρασία στο εσωτερικό τους. Ενώνω τα μακαρόν χρησιμοποιώντας τη γέμιση και τα κλείνω, πιέζοντας ελαφρά.
Διατηρώ τα μακαρόν στο ψυγείο για 1 βδομάδα. Για να τα σερβίρω, τα βγάζω 30' νωρίτερα, να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
Εάν θέλετε να "κλέψετε" κάτι από το χόμπι των Αμερικανών, που συνηθίζουν όταν κάνουν κάμπινγκ, να "φοράνε" τα marshmallows σε κλαδιά δέντρων και να τα καψαλίζουν πάνω από τη φωτιά, μπορείτε να το κάνετε, καραμελώνοντάς τα είτε με έναν αναπτήρα είτε με φλόγιστρο! Από απόσταση...
Το γλυκό που φτιάχνω έχει ψηθεί, όταν τρυπήσω με ένα πιρούνι το εσωτερικό του και αφού βγάλω το πιρούνι, δεν μένει ζύμη πάνω στα δοντάκια! Τόσο απλά.
~
Αν έχω χρόνο, μπορώ να φτιάξω το γλυκό αυτό από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσω στον πάγκο της κουζίνας μου, αφού το έχω τυλίξει με μεμβράνη.
Μπορώ να παίξω με τις γεύσεις και να προσθέσω στις μαρέγκες μου φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα αντί για φουντούκια.
~
Εάν κλείσω τα μαρεγκάκια σε αεροστεγές βάζο, μπορώ να διατηρήσω το γλυκό μου το πολύ 3 μέρες. Γενικώς όμως, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα!